Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus takımın çok kolay top kaybı yapmasından rahatsız oldu!

Fenerbahçe yeni sezon öncesi antrenmanlarını Avusturya'da gerçekleştirirken yapılan hazırlık maçlarında ortaya çıkan bir sorun Teknik Direktör Jorge Jesus'u bir hayli düşündürüyor. Portekizli hocanın üçüncü bölgede yapılan kolay pas hatalarından endişe duyduğu vurgulandı.

04.07.2022-08:58 - (Son Güncelleme: 04.07.2022-09:08)

Sarı lacivertliler Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme maçı olan Dinamo Kiev karşılaşmasına büyük bir hızla hazırlanmaya devam ediyor. Yeni teknik adamın önderliğinde yoğun bir tempoda maça hazırlanan sarı lacivertliler pek çok hazırlık karşılaşması yaptı. Yapılan hazırlık karşılaşmalarında genel olarak sarı lacivertlilerin baskılı bir oyun oynadığı görülürken ortaya çıkan bazı sorunlar teknik adamı düşündürüyor. Özellikle son olarak Avustury'da oynadığı ilk hazırlık maçında Sırp rakibi Partizan'ı 1-0 yenerken kanarya teknik adam Jorge Jesus'un pek çok konudan memnuniyet duyduğu fakat bir konuda düşünceli olduğu ifade edildi.

O sorun hocayı tedirgin etti

Tecrübeli hocanın takıma oturtmak istediği sisteme olan inancından bir hayli mutlu olduğu fakat özellikle üçüncü bölgede yapılan kolay pas hatalarının canını sıktığı aktarıldı. Hocanın 4-1-3-2 düzeninin takı için en uygun sistem olduğunu belirttiği vurgulanmakta. Çift forvetle sahada olmanın rakiplere baskı kurma anlamında son derece etkili bir düzen olduğunu aktaran Jesus, 'Oyuncular bu sistemi oynamaya yatkın. Elimizde çok fazla forvet arkası özellikli oyuncu var ve onların yaratıcılığından faydalanabileceğimiz en doğru diziliş bu.' ifadelerine yer verdi.


Oyunculara konsantre olmaları konusunda uyarıda bulundu

Jorge Jesus takımın çok kolay top kaybı yapmasından ise son derece şikayetçi olmakta. Bu anlamda bireysel olarak futbolcularla görüşmeler yapan Portekizli, herkesten Dinamo Kiev karşılaşmasını düşünerek daha fazla konsantre olmaları konusunda istekte bulundu.

67 yaşındaki hoca, 'Özellikle hücum bölgesinde yaptığımız top kaybı bizi zor durumunda bırakıyor. Takım olarak fazla yoruluyoruz. Bunu bitirmemiz lazım.' ifadelerine yer verdi.

Sarı lacivertlilerin oynadığı hazırlık maçları

Fenerbahçe 2-2 Shkupi

Fenerbahçe 4-0 Tirana

Fenerbahçe 4-2 Al Shamal

Fenerbahçe 1-0 Partizan

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal