Fenerbahçe Jerome Boateng İle Anlaşma Sağladı!

Fenerbahçe yıldız futbolcusu Mesut Özil'in de büyük destek verdiği Jerome Boateng transferinde mutlu sona çok yaklaştı. Boateng ile yapılan görüşmelerde bir problem gözükmezken transferin kısa sürede resmiyet kazanması bekleniyor.

06.07.2021-09:51 - (Son Güncelleme: 08.07.2021-13:21) Fenerbahçe Jerome Boateng İle Anlaşma Sağladı!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe önümüzdeki sezon öncesinde belirlediği şampiyonluk hedefi ile iddialı bir kadro kurarak önümüzdeki sezon kupanın sahibi olmak istiyor.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında dünyaca ünlü yıldız Mesut Özil'i kadrosuna katan Fenerbahçe, bu yaz transfer döneminde yıldız oyuncusunun takımda olmasının da etkisini kullanarak bir yıldız transferini daha tamamlamak istiyor.

Fenerbahçe forması giyen Mesut Özil'in çok yakın arkadaşı olan Alman futbolcu Jerome Boateng'in kulübü Bayern Münih ile olan sözleşmesinin sona ermesinin ardından sözleşmesini uzatmayıp farklı bir takıma da imza atmaması nedeniyle transfere dahil olan sarı lacivertliler Mesut Özil'in de yardımlarıyla birlikte 32 yaşındaki Alman futbolcu Jerome Boateng'i ikna etmeye çalışıyor.

Jerome Boateng'in temsilcisi ile birlikte görüşmelerini bir süredir sürdüren Fenerbahçe yönetimi yıldız futbolcuya 4 milyon euro maaş ve başarı bonusları teklifinde bulunarak oyuncu ile prensip anlaşmasında bulundu.

Teknik Direktör Vitor Pereira'nın kadrosunda görmeyi çok istediği isimlerden biri olan Jeroma Boateng'i Attila Szalai ile partner yapmayı planladığı öğrenilirken yıldız futbolcunun transferinin sezon öncesi kampına yetiştirilmesini istediğini yönetimle paylaştı.

Jerome Boateng'in Türkiye'de Fenerbahçe forması ile oynamaya sıcak baktığı öğrenilirken anlaşma şartları olan 4 milyon euro maaş ve başarı bonusları teklifinde de bir problem olmadığı öğrenildi.

Taraflar arasındaki anlaşmanın önümüzdeki günler içerisinde resmen açıklanarak Jerome Boateng'in kamp kadrosuna katılması bekleniyor.

32 yaşındaki Alman futbolcu Jerome Boateng, alt yapısında yetiştiği ülkesind Hertha Berlin'de futbol hayatına başlamıştır. Sonrasında Hertha Berlin'de A takıma kadar yükselen Jerome Boateng, 2007-2008 sezonunda Almanya Bundesliga ekiplerinden Hamburg'a 1.1 milyon euroluk bonservis ücreti ile transfer olmuştu.

Almanya Bundesliga ekibi Hamburg'a gerçekleştirdiği transfer sonrasında kendini iyice gösterdi. Performansı ile büyük takımların dikkatini çeken Jerome Boateng, 2010-2011 sezonunda ise İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'e 12.5 milyon euroluk bonservis ücreti karşılığında transfer olmuştu. 

İngiltere'de performansını iyice zirve noktasına çıkaran Jerome Boateng, Machester City forması ile büyük başarıla imza atmıştı. 2011-2012 sezonunda ise son olarak 13.5 milyon euroluk bonservis ücreti ile birlikte Almanya Bundesliga'ya geri dönerek dev kulüp Bayern Münih'e transfer olmuştu.

Geçtiğimiz sezon sonu itibariyle Bayern Münih ile olan sözleşmesi sona eren Jerome Boateng, kulübü ile olan sözleşmesini uzatmamıştı.

Bayern Münih forması ile tam tamına 363 karşılaşmada forma giyen Jerome Boateng, 10 gol ve 25 asistlik bir katkı sağlamıştı.

2016 yılında Almanya'da yılın futbolcusu seçilen Jerome Boateng, 2014 yılında ise ülkesiyle Dünya Kupası kazanırken, 2 sezon ise Bayern Münih forması ile Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal