Faydalarını duyunca her gün yemek isteyeceksiniz: Doğal kalp ilacı

Kış mevsimiyle birlikte artan bulaşıcı hastalıklardan korunmak için gücün ve üretkenliğin sembolü sayılan nar tüketimi ile vücudunuzda yaşanan değişime inanamayacaksınız.

07.12.2022-13:51 - (Son Güncelleme: 07.12.2022-16:15) Faydalarını duyunca her gün yemek isteyeceksiniz: Doğal kalp ilacı

Kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan narın insan sağlığına sayısız faydası bulunuyor. Havaların soğumasıyla artan bulaşıcı hastalıklardan korunmak için narın tüketim yöntemleri de önem kazanıyor.

Doğada bulunan ve faydaları saymakla bitmeyen meyvelerden bir tanesi olan narın vücudunuza mucize etkileri bulunuyor. Özellikle kış aylarında artan bulaşıcı hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek amacıyla nar tüketilmelidir. Doğal kalp ilacı olarak kabul edilen nar, kabuğundan çiçeğine kadar bir faydaları bulunuyor.  Tansiyon, şeker hastalığı, kanser, kabızlık, soğuk algınlığı, kansızlık dâhil narın hastalıklardan korunmada inanılmaz etkileri var. Doktorların en kıymetli besin olarak sayılan nar her gün tüketildiğinde vücuda sayısız fayda sağlıyor. İşte faydalardan satır başları…


Kabuğundan çekirdeğine, suyundan arasındaki koruyu perdelerine kadar nar, en güçlü antioksidana sahip bir meyve. Narın doğal bir kalp ilacı olarak nitelenirken, çekirdekleri gençlik iksiri, kabuğu kanser önleyici, narın çiçeği ise şeker hastalığının devasına sahiptir. İşte böylesine şifalı olan nardan her gün bir tane tükettiğinizde bakın vücudunuzda neler oluyor...

İslam dininde kutsal olarak değerlendirilen nar Anadolu kültürleri de dâhil olmak üzere pek çok kültürde doğurganlığı ve bereketi simgelemiştir. Güç ve kuvvetin deposu olarak görülen nar vücuda sayısız şifa sunuyor. Bu şifalardan en kıymetlisi ise kalp ve damar sağlığıyla ilgili. Damarlar içinde yıllar içinde tıkanmaya sebep olan plakalar birikir. Bu plakalar kalp krizi ve felcin en temel sebebidir. İşte her gün bir nar yediğinizde damarlardaki bu plakalar temizleniyor. 


Nar doğal kalp ilacı

Nar için doktorlar doğal kalp ilacı diyor. Bunun sebebi narın kalp ve damar hastalıklarına karşı önemli bir koruma kalkanı sağlıyor olması. Kan dolaşımını hızlandıran nar, dokulara yeterli miktarda kan ve oksijenin ulaştırılmasını sağlar, kalp krizine karşı korur. Her gün bir nar tüketen kişilerde kalp krizi riski önemli oranda düşer. 

Nar kötü kolesterolü bitiriyor

Kolesterol ve yağ birikmesi, kalp hastalığının yaygın nedenlerinden biridir. Nar damarları tıkayan "kötü" kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. Her gün bir nar yediğinizde vücudunuzdaki "iyi" kolesterol yükselir ve bu da felç ve kalp krizi riskini azaltır.


Nar mideye iyi gelir bağırsakları çalıştırır

Her gün bir nar yediğinizde midenizden bağırsaklarınıza kadar tüm sindirim sistemi üzerinde muhteşem etkiler görürsünüz. Nar sindirim rahatsızlıklarına karşı çok etkilidir. Güçlü antibakteriyel ve antiviral etkisi, bağırsakların düzgün çalışmasını sağladığı gibi tüm zararlı mikroorganizmaları ve diğer bakterileri ortadan kaldırır. Düzenli olarak nar tüketildiğinde kabızlık, şişkinlik gibi sindirim sorunlarının önüne geçilebilir. Buna ek olarak posa içeriği yüksek olan bir beslenme planına sahip olmak, tokluk hissinin uzatılmasına da yardımcı olur. Dolayısıyla zayıflama diyeti uygulayan veya formunu korumak isteyen kişiler de meyve tercihlerini nardan yana kullanabilirler.

Nar diş eti hastalığına çok iyi gelir

Her gün bir nar tüketmek için bir çok sebep var. Bunlardan biri de çok ağrılı ve diş kaybına sebep olan diş eti hastalığına olan etkisi. Nar, Diş etlerinde oluşan enfeksiyonları yok eder. Ağız florasını düzenleyen nar , diş taşlarını da yok eder. 


Fatma Eles
fatmaeles1225@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal