Nar Ve nar suyu şekeri düşürür mü? Bilimsel araştırmalar nar tüketiminin şeker üzerindeki etkisini ortaya koydu

Birçok minerali içinde barındıran nar adeta vitamin deposudur. Peki, narın şeker üzerinde bir etkisi var mıdır? Nar diyabeti iyileştirir mi? İşte narın şekere etkileri...

29.06.2022-13:33 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-13:33) Nar Ve nar suyu şekeri düşürür mü? Bilimsel araştırmalar nar tüketiminin şeker üzerindeki etkisini ortaya koydu

Nar çiçeği ile tohumu kan şekerini düşürdüğü için hiperglisemi ile diyabet hastaları bol bol nar tüketmelidir. 2007'de “Journal of Medicinal Food” adlı dergide yayınlanan araştırmada nar tanesi, çiçeği ve suyunun, şeker hastalığıyla savaşan üç tane antioksidan asit içerdiği belirtilmiştir.

Narın şeker hastalığına etkileri

2006'da “The international Journal of Vitamin and Nutrition Research” adlı dergide yayınlanan araştırma, 8 haftalık süreçte konsantre nar suyu tüketmenin kanın içindeki kolesterol seviyesinin düşürdüğü ve tip 2 diyabet haslarında kardiyovasküler riskini azalttığını ortaya koymuştur.

 narın diyabet üzerindeki etkisi

2009'da yapılmış olan başka bir araştırmada ise, nar suyunun insüline olan duyarlılığı artırarak, tip 2 diyabet riskini en aza indirdiği görülmüştür.

Narın yan etkileri nelerdir?

Narın herhangi bir yan etkisi yoktur. Fakat içeriğinde nar olan ilaçlar, kan basıncı ile kolesterol düşüren ilaçlarla etkileşime girebilmektedir.

Bunun önüne geçmek için nar ve nar suyu tüketiminden önce bu konuyu doktorunuza danışın.

 narın şekere etkileri

Dr. Feridun Kunak şeker düşüren tarif

Malzemeleri:

- Bir lt saf zeytin yağı

- Bir su b. zeytinin çekirdeği

- Bir su b. zeytin yaprağı

Tarifi:

Zeytin yağının içine zeytin çekirdekleri ile zeytin yaprağını koyun ve blenderdan geçirin. Yaptığınız kürü bir saat güneşte dinlendirin. Kalan saatlerde güneşten alarak güneş olmayan alanlarda dinlendirin. 2 hafta sonra karışımı süzün. Günde üç öğün birer tatlı k. yutun.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal