Fatma Betül Sayan Kaya Kimdir?

MKYK üyesi Fatma Betül Sayan Kaya kimdir? Fatma Betül Sayan Kaya nereli?

25.01.2018-16:21 - (Son Güncelleme: 25.01.2018-16:20) Fatma Betül Sayan Kaya Kimdir?

Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul'da 31 Ocak 1981 tarihinde doğdu. Mühendis ve doktor olarak kariyerine devam eden isim MKYK üye listesinde yer alıyor. 

İlköğrenimini Fatih İlkokulu'nda tamamlayan siyasetçi  Beyoğlu Anadolu Lisesi'ni bitirdi. Eğitim hayatına devam etmek için girdiği Üniversite sınavında dereceye girerek başarı elde etmiştir. Üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği'nde burslu olarak okumuş olan Sayan Kaya lisans eğitiminin ardından master çalışması için Amerika'ya gitti.

FATMA BETÜL SAYAN KAYA KİMDİR?

Master çalışması için New York Üniversitesi'nde meme kanserinin termal görüntülenmesi konusuna yoğunlaşan Sayan Kaya Amerika'dan döndükten sonra İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ni kazanmıştır. Çapa Tıp Fakültesi'nde aldığı eğitim ile doktor unvanını kazanan isim çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. 

Akademik anlamda edindiği bilgiler ile kariyerine devam eden Sayan Kaya doktorluk ve mühendisliğin yanı sıra siyaset ile de ilgili çalışmalarda yer almıştır. 2009 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilen Kaya'nın 2010-2012 yılları arasında o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yaptığı biliniyor.

FATMA BETÜL SAYAN KAYA NERELİ?

2012 yılında yapılan kongreyle yeniden İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilen Sayan Kaya aynı zamanda AK Parti İstanbul Tanıtım Medya'dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak da görev almıştır. Eğitim hayatı boyunca yüksek başarıları ile dikkat çeken isim Bilkent Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünü burslu bir şekilde okumuş ve şeref derecesiyle mezun olmuştur. Ak Parti adına birden fazla görevde yer alam isim AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın sosyal medya yapılanmasını kurarak İstanbul'un 39 ilçesinde ekipler oluşturulmasına öncülük etmiştir.



5. Olağan Kongre ile AK Parti MKYK üyeliğine seçilmiş olan Sayan Kaya Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti İstanbul 3. bölge milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi.

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi.

25 Kasım 2015 tarihinde de AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Binali Yıldırım tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Türkiye hükümetinde de Aile ve Sosyal Politikalar bakanı olarak görevini sürdürmektedir. Kaya, evli ve 2 çocuk annesidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal