Fahrettin Koca: Türkiye Sonbaharda Normal Hayata Dönecek

Bakan Koca, basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı. Tam normalleşme konusuna değinirken, önce toplum bağışıklığın sağlanması gerektiğini söyledi.

01.06.2021-12:05 - (Son Güncelleme: 01.06.2021-13:09)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 01.06.2021 tarihinde yani bugün basın mensuplarıyla gündeme dair görüşme gerçekleştirdi. Sorulan sorulara yanıtlar verdi.

Bakan Koca, Türkiye'nin koronavirüs aşılama kampanyası dahilinde son olarak yurt genelinde 50 yaş ve üzerindekilerin aşılamasına başlatıldığını ifade ederken bir sonraki aşamanın ardından üçüncü basamağa geçileceğini söyledi.

KOCA: ÖNCE TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tam kapanmadan sonra normalleşme konusuna da değindi. Açıklamalarına devam eden Koca, toplumsal bağışıklığın sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Tekrar normal hayata dönülmesine dair de açıklamalarda bulunan Koca, aşı takvimine dikkat çeken Bakan Fahrettin Koca, olumsuz bir durum yaşanmaması halinde sonbaharda tam normalleşmenin uygulanacağını konuşmasında belirtti.

SONBAHARDA NORMAL HAYATA DÖNECEĞİZ

Bakan Fahrettin Koca, ''Eylülde normal hayata dönmek istiyoruz, toplumsal bağışıklık yakalandıktan sonra aşı olanlar maske takmayabilir. Aşı takviminde aksama olmazsa, toplumsal bağışıklık yaz aylarında yakalanacak ve Türkiye sonbaharda normal hayata dönecek.'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal