Fahrettin Altun: Doğu Akdeniz Vatanımızı Temsil Ediyor

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Doğu Akdeniz yükselen tansiyonla alakalı, 'Cumhurbaşkanımızın kararlılığı, Sayın NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve Almanya Şansölyesi Merkel sayesinde diyaloğa şans verdik' ifadelerini kullandı.

24.09.2020-15:48 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-15:46) Fahrettin Altun: Doğu Akdeniz Vatanımızı Temsil Ediyor

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Uluslararası Doğu Akdeniz Konferansı'nda açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Altun, Doğu Akdeniz'de yaşanan problemlerin çözüm yolu için diyalog konusunda vurgu yaptı.

'Gerilimi mutlaka düşürmeliyiz' diye konuşan Altun, probleme kalıcı ve adil bir şekilde çözüm bulunmasının şart olduğunu dile getirdi be şu ifadeleri kullandı:

'DOĞU AKDENİZ VATANIMIZI TEMSİL EDİYOR'

'Sömürgeci bazı yöneticiler idareler kendi imparatorluklarının doğum yeri olarak Doğu Akdeniz'i düşündüler. Başkaları dünya çapında önemli bir nokta olarak kabul ettiler. Türkiye için bizim için vatanımızı temsil eden bir nokta Doğu Akdeniz.

'ADİL VE KALICI BİR ÇÖZÜM ACİLEN BULUNMALI'

Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğinde diyalog ve diplomasi üzerinde öncelikle durmaktayız. Cumhurbaşkanımızın kararlılığı, Sayın NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve Almanya Şansölyesi Merkel sayesinde diyaloğa şans verdik. Böylece Yunanistan ile bu konuda bir masa etrafına oturabildik. Diplomaside bu çok önemli. Bu zor dönemde bunun arkasında durmaktayız. Adım atarken bu gerilimi mutlaka Doğu Akdeniz bölgesinde düşürmeliyiz. Bununla birlikte adil, kalıcı bir çözümün birlikte bulunması şarttır.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal