CHP' nin Doğu Akdeniz Politikası Karaya Oturdu

Cumhuriyet Halk Partisi Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri değerlendirirken skandal açıklamalarda bulunuyorlar. İç politika malzemesi olarak görüp Doğu Akdeniz'i dar bir çerçevede değerlendiriyor ve Yunan vekillere taş çıkartıyorlar.

18.09.2020-13:32 - (Son Güncelleme: 18.09.2020-12:56) CHP' nin Doğu Akdeniz Politikası Karaya Oturdu
CHP genellikle milli girişimler ve bağımsızlık konularında eleştiride sınır tanımıyor. Geçmiş dönemlerde Akdeniz'den vazgeçin çağrısında bile bulunmuştu. Bu kadarına da Pes artık dedirtmişti. Vekillerinde adeta skandal açıklamalar da bulunmuştu. Doğu Akdeniz'de başarılı olsak ciddi bir sessizliğe gömülürler.
 
CHP yaptığı açıklamalarda genellikle böyle önemli konularda taviz kelimesini çok kullanır. Ama olay Bodrum kıyıları olsa çığırtkanlık yapar. Mavi Vatan mı desek? Bodrum mu Desek? Bodrum derler. CHP olarak, KKTC'nin ve ülkemizin Doğu Akdeniz'deki çıkarlarını sonuna kadar savunacağımızın altını çizirler ama Yunanistan'ı haklı bulurlar.
 

Türk karşıtı şer cephesi açıklamaları zaten Avrupa'nın dilinde, Türkiye’nin dünyada sondaj yapma kabiliyetine sahip bir kaç ülkeden biri haline gelmesini ‘İsraf’ olarak nitelendirdi. Doğu Akdeniz’de petrol ve doğalgaz aramalarının ‘Havaya para saçmak' olduğunu iddia etti. Başarılar karşısında suskunluğu ve sessizliği tercih ederler. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal