Fahiş Fiyat İle Mücadeleye Devam: Vergi Desteği Geliyor!

Son dönemlerde marketlerde uygulanan fahiş fiyatlar sık sık gündeme geliyor. Hükümet bu uygulamaların durdurulması için bir dizi önlem aldı. Son olarak da yasaya uyanlara vergi desteği verileceği açıklandı.

01.10.2021-10:17 - (Son Güncelleme: 01.10.2021-15:54) Fahiş Fiyat İle Mücadeleye Devam: Vergi Desteği Geliyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) ilk mesaisi bugün başlıyor. Meclis ilk iş gününde marketlerde uygulanan fahiş fiyatları ele alacak. Mecliste görüşülecek olan yasa teklifleri içerisinde kooperatifler ile ilgili düzenlemede ise sona gelindi.

TBMM’DE FAHİŞ FİYAT UYGULAMALARI GÖRÜŞÜLECEK

Sabah'ta yer alan habere göre Gıda enflasyonu ve spekülasyonlar ile fiyatların yükseltilmesini önlemek için hazırlanan yasa teklifleri içinde yer alan kooperatifler ile ilgili düzenlemede sona gelindi. Kadınlar başta olmak üzere kooperatiflere vergi indirimi, hallerde öncelik gibi birçok kolaylıklar sağlanacak. Alınan kararlar ile kooperatif yönetimlerine düzenlemeler getirilecek. AK Parti, TBMM'nin açılması ile birlikte özellikle spekülasyonlar ile gıda fiyatlarının yükselmesini önlemeye dönük yasal düzenlemeleri arka arkaya gündeme getirmeye hazırlanıyor. Bunlardan biri de kooperatiflerin desteklenmesi, hem üreticinin ürününü değerinden satması hem de tüketicinin düşük fiyata sağlıklı gıdaya ulaşmasına destek verecek düzenleme. En temel ihtiyaçlar dahi marketlerde fahiş fiyatlarda satılmaya başladı. Yapılan tüm uyarılara rağmen marketler fahiş fiyat uygulamalarına devam ediyor. Meclis ise bu fiyatlarla mücadele edilmesi için çalışmalar yürütecek.

MARKETLERDEKİ FAHİŞ FİYATLARIN ÖNLENMESİ İÇİN KOOPERATİFLERE VERGİ DESTEĞİ GELİYOR

Meclis’in ilk gün mesaisi yoğun geçecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bugün açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan meclisin ilk iş gününde önemli konuları ele alacak. O konulardan birisi de marketlerde uygulanan fahiş fiyatlar olacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bu ay açıkladığı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Ağustos verilerine göre; 1 kilo yeşil mercimek üreticiden 5.78 liraya çıkıyor.  Bu söylemler ise marketlerin ne denli fahiş fiyat uyguladıklarını gözler önüne seriyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yapılan toplantıda kooperatiflere dönük yasa teklifi ele alındı ve düzenleme genel hatları ile ortaya çıktı. Teklifin kısa sürede Meclis gündemine gelip yasalaşması bekleniyor. Fahiş fiyatlarla mücadele için sunulan teklifte çeşitli düzenlemeler yer alıyor.

KADIN ÜRETİCİLER DESTEKLENECEK

Düzenlemelerden biri kadınlara destek olacak. Hem üreticinin hem de tüketicinin kazanması için kooperatifler ve buralardaki istihdam desteklenecek. Kadın ve kırsal kalkınma kooperatiflerine pozitif ayrımcılık yapılıp vergi avantajı sağlanacak. Hallerde bu kooperatiflerin ürünlerine öncelik tanınacak. Yasa teklifinin genel hatlarından biride Kooperatif yönetimlerine yönelik düzenlemeler olacak. Kooperatif yönetimleri ile ilgili tüm suistimal noktaları ortadan kaldırılacak. 20 yıl aynı kişinin başkanlık yapması gibi suiistimallerin önüne geçilecek. Bu kapsamda kooperatif başkanları en fazla iki yıl üst üste seçilebilecek. Birden fazla kooperatifin yönetimin kuruluna üye olunamayacak, birkaç yerden maaş alamayacak. Adam kayırma gibi suiistimallerinde önüne geçilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal