Facebook'un Raporu Deşifre Oldu: Instagram Gençleri Olumsuz Etkiliyor

Wall Street Journal, Facebook'un kurum içi raporlarına ulaşarak Instagram'ın gençler için zararlı olduğu bilgisinin raporlarda bulunduğunu deşifre etti.

15.09.2021-11:02 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-12:14) Facebook'un Raporu Deşifre Oldu: Instagram Gençleri Olumsuz Etkiliyor

Dünya üzerinde kullanımı en yaygın ve popüler fotoğraf video paylaşım uygulaması olan Instagram, özellikle çocuklar ve gençler üzerinde olumsuz etkilere sebebiyet veriyor.

Wall Street Journal gazetesi, Facebook'un kurum içi raporlarına ulaşıp Instagram'ın çocuklar için zararlı olduğunun Facebook tarafından da bilindiği bilgilerini ele geçirdi.

Raporlarda, özellikle ergenlik döneminde olan kızlar ve gençler üzerindeki etkiler çok fazla yerde bulunuyor.

Raporların birinde, intihar düşüncesinde olan gençler arasında İngiliz kullanıcıların yüzde 13'ü, Amerikalı kullanıcıların da yüzde 6'sı, problemi Instagram'a bağladığı yer alıyor.

GENÇLER OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Raporda, ergenlik döneminde olan kızların yüzde 32'si, bedenlerini ve kendilerini kötü hissettikleri zaman Instagram'ın bunu daha kötü hale getirdiği düşüncesinde olduklarını, ergenlik çağında olanj erkeklerin ise yüzde 14'ünün Instagram sebebiyle kendini kötü hissettiği açıklandı.

Facebook, gençlerin büyük kısmının Instagram'dan olumsuz olarak etkilenmediğini belirtiyor. Bunun yanında, gençleri en fazla etkileyen faktörün belli seçimlere göre gönderimlerden oluşan ve bağımlılık yapan ana sayfa olduğu belirtildi.

13 YAŞ ALTI ÇOCUKLAR İÇİN INSTAGRAM UYGULAMASI GELİŞTİRİLİYOR

Bütün verilere karşın Facebook, 13 yaş ve altı çocuklar için bir Instagram uygulaması geliştiriyor.

Massachusetts Temsilcisi demokrat Lori Trahan, Facebook'a çağrıda bulundu. Trahan, çocuklar için uygulama geliştirme planlarından derhal vazgeçmeye ve mevcut kullanıcısı olan gençleri zararlı etkilerden korumak adına çalışmaya davette bulundu.

ABD'de Instagram'ı 22 milyon gencin kullanıldığı belirtiliyor. Instagram kullanıcılarının yüzde 40'ını ise, 22 yaş ve altı gençler oluşturuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal