Facebook kullananlar dikkat! Hesabınız süresiz olarak kapanabilir

Artık Meta şirketine bağlı olan Facebook yeni bir güvenlik özelliğini kullanıcılarına duyurdu! Son geçerlilik tarihi 17 Mart olan bu özelliği hala kullanmaya başlamayan kullanıcıların Facebook hesaplarının süresiz bir şekilde askıya alınacağı açıklandı. Söz konusu özellik hakkında ayrıntılar ve merak edilenler haberimizde..

24.03.2022-13:02 - (Son Güncelleme: 24.03.2022-14:22) Facebook kullananlar dikkat! Hesabınız süresiz olarak kapanabilir

Facebook kullanan teknoloji sevdalılarını üzecek bir haber geldi. O özelliği hesaplarında aktif etmeyen kullanıcıların hesaplarının kapatılacağı açıklandı. Facebook uygulaması bilindiği gibi sürekli güncellemeler yaparak kullanıcı deneyimini artırmak adına yeni çözümler sunuyor. Bu yeni özelliklerin kullanıcılar tarafından da kullanılması gerekiyor. Son gelen özelliklere bakıldığında ise ön plana Facebook Protect olan özellik çıkıyor. Facebook yaptığı son duyuruda ise söz konusu özelliği kullanmaya başlamayan kullanıcıların hesaplarının süresiz bir şekilde kapatılabileceğini duyurdu. Peki, Facebook Protect özelliği nasıl kullanılır? Merak edilen tüm detaylar haberin içeriğinde…

Spam kutusuna düşüyor

Facebook şirketinin kullanıcılarına bu ay başında ilettiği mailde fakat iletilen bu mail birçok kişinin spam kutusuna düştü. Kullanıcılara iletilen bu mailde, hesapların Facebook Protect güvenlik özelliğini devreye almamaları durumunda hesapların kapanabileceğini bilgisi bulunuyor. Öte yandan uygulamayı kullanan tüm kullanıcılar hesaplarının kapanmaması için bu uyarıyı dikkate alarak verilen direktifleri yapmalarının gerektiği, atılan mailde açık bir şekilde belirtildi.

Facebook kullananlar dikkat! Hesabınız süresiz olarak kapanabilir

Fakat şirket tarafından iletilen bu mail pek çok kullanıcının gereksiz ya da önemsiz kutusuna düştüğü ve kullanıcıların da mailin gerçek olmayan bir mail zannetmesi sebebiyle söz konusu özelliği kullanamadı. Bu tarz mağduriyet yaşayan kullanıcıların hesapları ise Facebook tarafından kitlenmeye başladı.

Facebook protect nedir?

Facebook uygulamasını kullanan pek çok kullanıcı hala Facebook Protect’in tam olarak ne olduğunu anlayabilmiş değil. En basit tanımıyla Facebook Protect bir güvenlik kontrol sistemi olarak kayıtlarda yer alıyor. Yani Facebook kullanıcılarının sahip olduğu hesaplarının korunmasını sağlıyor. Söz konusu özellikle beraber de bilgisayar korsancılığı tehditlerine karşın hesapların daha güvenli olmasını beraberinde getiriyor. 

Facebook kullananlar dikkat! Hesabınız süresiz olarak kapanabilir

Kullanıcılara sunulan bu özellik Facebook kullanıcılarına mail yolu ile duyurulmaya çalışıldı. Özelliğin son geçerlilik tarihi 17 Mart olarak belirtilse de bu tarihin sonuna kadar hala kullanmaya başlamayan herkesin hesabının süresiz olarak kitleneceği duyuruluyor. Diğer bir deyişle hesapların süresiz olarak askıya alınacağı ifade ediliyor.

Mail adresinizi kontrol etmeyi unutmayın!

Eğer Facebook uygulamasında hesabınız varsa Facebook Protect özelliği ile ilgili gelen maili kesinlikle kontrol etmeniz öneriliyor. Facebook hesabınızın bağlı olduğu mail adresinde yer alan spam kutusuna özellikle bakarak şirket tarafından gönderilen maili kolayca bulabilirsiniz. Bu mailde özelliği kullanmak için izlemeniz yapmanız gereken adım ve aşamalar da ayrıntılı olarak yer alıyor. Son tarih 17 Mart olduğu için hesabınızın kitlenmemesi adına özelliği bir an önce kullanmaya başlamanız gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal