EYT'de son gelişmeler 21 Mart 2022 Pazartesi EYT yasası son dakika haberleri

21 Mart günü son dakika haberleri arasında en çok takip edilen EYT gelişmeleri ve son durum oldu. İşte, 21 Mart 2022 Pazartesi EYT yasası son dakika haberleri..

21.03.2022-13:59 - (Son Güncelleme: 21.03.2022-14:00) EYT'de son gelişmeler 21 Mart 2022 Pazartesi EYT yasası son dakika haberleri

Çok sayıda vatandaşı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Gelişmeler ile ilgili son dakika bilgisi almak isteyen vatandaşlar ise 21 Mart 2022 Pazartesi EYT yasası son dakika haberleri takip ediyor.

Çalıştıkları süreç boyunca sigorta primlerini eksiksiz olarak ödeyen fakat emekli olma yaşına ulaşamadıkları için EYT yasasına takılan vatandaşlar, özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamalarını merakla takip ediyor. EYT çalışmalarını ne zaman başlatılacağı be hesaplamalarının ne zaman düzenleneceğini merak eden vatandaşlar, 1 Mart 2022 Pazartesi EYT yasası son dakika haberlerini yakın takibe aldı.

EYT'de son gelişmeler!

EYT'de son gelişmeler!

EYT çalışmalarını gündeme getirilme konusu çok sayıda insanın merak içinde bıraktı. Emekli olma yaşının aşağı çekilmesine yönelik başlatılan tartışmaların yanı sıra yıpranma haklarının da gündeme alındığı EYT'nin maliyetleri hesaplanamaya başlandı. Edinilen bilgilere göre EYT'de yeni geliştirilen bir formülün maaş kesintili erken emeklilik olduğu öğrenilirken masaya yeni bir seçenek daha eklendiği ve bunun da kısmi emeklilik ve süre tamamlaması olduğu aktarıldı.

Kısmi emeklilik formülünde kadınların 3600 prim gününü tamamlamaları sonrası 50 yaşında emekli olma hakkına sahip olmaları değerlendirilirken erkeklerde ise bu yaşın 55 olmasının öngörülmesi düşünülüyor. 

Tam süre tamamlaması sisteminde ise kadınların 7 bin 200, erkeklerin ise 9000 gün sigorta günlerini tamamladıktan sonra yaşa bakılmadan emekli olacağı çalışmasını içeriyor. Basın çalışanları, sağlık çalışanları ile birlikte polis ve askerler içinde yıpranma hakkının getirilmesi çalışmaların gündemine getirilen bir diğer husus oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal