EYT ertelendi mi, ne zaman yasalaşacak? EYT görüşmeleri başladı mı?

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ilde yıkıma sebep olan deprem sonrasın Meclis’teki görüşmeler geçici olarak askıya alındı. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren EYT düzenlemesinin ne olacağı da merak ediliyor. Peki EYT ertelendi mi, ne zaman yasalaşacak? EYT görüşmeleri başladı mı? Konu hakkında son gelişmeler haberimizde...

12.02.2023-14:58 - (Son Güncelleme: 12.02.2023-14:58) EYT ertelendi mi, ne zaman yasalaşacak? EYT görüşmeleri başladı mı?

Geçtiğimiz Pazartesi günü Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7.7. ile 7.6 şiddetindeki depremler Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman, Osmaniye’de büyük yıkıma sebep oldu. Acı depremler sebebiyle TBMM’de görüşmeler bir süre durdurulurken EYT düzenlemesi ile ilgili gelişmeler takip edilmeye başlandı.  Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren EYT düzenlemesinin ne olacağı da merak ediliyor. Peki EYT ertelendi mi, ne zaman yasalaşacak? EYT görüşmeleri başladı mı?

EYT ertelendi mi, ne zaman yasalaşacak?

EYT düzenlemesini içeren yasa taslağı 21 Şubat 2023 tarihinde Meclis’e gelecek. TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeler sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasına sunulması planlanan düzenlemenin, Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşması bekleniyor.

EYT Son Dakika

EYT yasası TBMM'de kabul edilmesi ve Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. Koşulları sağlayan vatandaşlar, süre sınırı olmadan, SGK ve e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilecek.

EYT şartları neler?

Kanun teklifinde 8 Eylül 1999 ve öncesinde başlayan SGK’lı EYT’liler için, 5000-5975 arasında değişen kademeli prim günü ve kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresinin tamamlanmış olma şartı bulunuyor. Emekli Sandığı ve Bağ-Kur’a tabi olanlardan kadınlarda 7200, erkeklerde 9000 prim gününü tamamlayanlar da yasa çıktığında emekliliğe hak kazanacak. Emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 10 gün içinde tekrar işe başlayan çalışanlar için yüzde 5 destek primi verilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal