Okul tatil süreleri uzatıldı mı? Okullar yarın açılıyor mu, ne zaman açılacak? MEB’den son dakika açıklaması

Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük depremlerin sonrasında okulların açılış tarihleri ertelenmişti. Okulların ne zaman açılacağı sorusu merak edilirken, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) gelen bir son dakika açıklaması bulunuyor. Peki Okul tatil süreleri uzatıldı mı? Okullar yarın açılıyor mu, ne zaman açılacak? Soruların yanıtı haberimizde...

12.02.2023-14:43 - (Son Güncelleme: 12.02.2023-14:43) Okul tatil süreleri uzatıldı mı? Okullar yarın açılıyor mu, ne zaman açılacak? MEB’den son dakika açıklaması

Milyonları sarsan Kahramanmaraş depreminin üzerinden neredeyse 1 hafta geçti. Türkiye asrın faciasının yaralarını sarmaya çalışırken, eğitim alanında da yeni gelişmeler yaşanıyor. Konu hakkında bir açıklama yayınlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm illerde okulların açılışını ertelemişti. Peki Okul tatil süreleri uzatıldı mı? Okullar yarın açılıyor mu, ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karar ile 71 ilde okullar 20 Şubat Pazartesi günü açılacak. 71 ilde okul öncesi eğitim kurumlarının (anaokulu-kreş) ise 13 Şubat'ta açılmasına karar verildi. Depremden zarar gören 10 ilde ise eğitim-öğretime 1 Mart'a kadar ara verildi.

Okullar Ne Zaman Açılacak

Bakan Özer’den açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara’da deprem bölgesindeki faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özer deprem bölgesinde son durumu aktarırken, '10 ilde 1 Mart'a kadar eğitime ara verildi, 71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlıyor.' dedi.

Bakan Özer'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

‘’71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlayacak. 71 ildeki okulların kapasitesini artırmak için çalışmalarımız devam ediyor ki bu 10 ilden gelen öğrencileirmizin taleplerini karşılayabilelim. Özel öğretim kurumlarımız kapasitelerinin %3'ü kadar şehit yakınları gibi tam burslu olarak öğrencileri yararlandırmaktadırlar. Özel öğretim kurumlarındaki bu %3'ü %10'a artırıyoruz.

Bölgedeki tüm binalarımızın hasar tespitini Şubat ayının sonuna kadar bitireceğiz. Yani orta hasarlı, hasarlı binalarımızın. Bölgede 1 Mart'a kadar ara veriyoruz. 1 Mart tarihi itibari ile 10 ilimizde bölgesel eğitime açma kararları vermeyeceğiz. Kovid salgınında olduğu gibi ilçe ve Okul temelli kararlar alacağız.

İhtiyaç olan yerlerde ikili öğretime geçeceğiz. Bir de şu anda 10 ilimizde toplanma yerleri var. 141 tane bu amaçla çadır kurduk.

Tüm toplanma yerinde 10 ilde çocuklarımızı destekleyecek ilave mekanizmalar devreye girecek.

Her gün hizmet verdiğimiz kapasitelerimizi artıyoruz. Günlük 2 milyon sıcak Yemek üretiyoruz. 465 vatandaşımızın 25 bini 10 ilin dışında. Yaklaşık 5 bin MEB'in arama-kurtarma ekibi sahada. Yine 2 bin tane rehber ve psikolojik danışmanımız sahada. Kısaca hem eğitim öğretim süreçlerine hem paydaşlarını istişare halinde el birliği yaparak yönetmek için çalışıyoruz. Bakanlığımızın tüm çalışanlarına en içten şükranlarımı sunuyorum.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal