EYT düzenlemesi ilan sayılarını artırdı: Borçlanma telaşıyla varını yoğunu satışa çıkardılar

Milyonlarca emekli adayı EYT düzenlemesinin yasalaşmasını bekliyor. Yaş şartının olmayacağı EYT’de pek çok vatandaşlar gerekli askerlik ve doğum borçlanması ödemelerini yaparak bekleme sürecine geçmek istiyor. Fakat bu durum bazı vatandaşlarda telaşa yol açarken, evin, tarlanın, arabanın ve diğer malların satışa çıkarıldığı görülüyor.

13.01.2023-11:11 - (Son Güncelleme: 13.01.2023-17:19) EYT düzenlemesi ilan sayılarını artırdı: Borçlanma telaşıyla varını yoğunu satışa çıkardılar

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin geçtiğimiz ayın sonuna kadar Meclis’e gelmesi beklense de düzenleme henüz daha yasalaşmadı. Yaş şartının da olmadığı EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesinden önce vatandaşları borçlanma telaşı sardı. Askerlik ve doğum borçlanması yaparak primlerini tamamlamak isteyen vatandaşlar ilan sayfalarında evlerini, arabalarını ve tarlalarını satışa çıkarmış durumda.

Varını yoğunu satışa çıkardılar

Ellerindeki eşyaları askerlik ve doğum borçlanması için satışa çıkaran emekliler ilan sayfalarını adeta taşırdı. İlandaki numaralar arandığında kimi vatandaşlar askerlik, kimi vatandaşlar doğum borçlanması için ev, tarla veya arabasını sattığını söyledi.

EYT Borçlanma Bedeli Ne Kadar

EYT borçlanma bedeli ne kadar?

Show TV'nin haberine göre EYT için şartlar arasında 8 Eylül 1999'dan önce işe başlamak ve 5000 prim günü yer alıyor. Eksik primi olanlar ise askerlik ve doğum borçlanması yapıyor. 2023 için 12 aylık askerlik borçlanmasının bedeli en az 38 bin 430, 18 aylık borçlanmanın bedeli ise 57 bin 662 TL. Bir çocuk için doğum borçlanmasının bedeli 2 yıl için en az 76 bin 861 TL. 2 çocuk için 4 yıl borçlanmanın bedeli ise 2023'te en az 153 bin 722 TL oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal