Konut kampanyaları ibreyi tersine çevirdi: Kiralık ev fiyatları düşüşe geçti

Sıfır konut sahibi olmak isteyenler için başlatılan 0,69 faizli konut kredisi kampanyası başlatılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı açıklamaya göre ikinci el konutlar için de çalışmalar sürüyor. Konut kampanyalarının art arda başlamasının ardından kiralık ev fiyatlarında gerileme yaşanması dikkat çekti.

13.01.2023-11:00 - (Son Güncelleme: 13.01.2023-17:18) Konut kampanyaları ibreyi tersine çevirdi: Kiralık ev fiyatları düşüşe geçti

Vatandaşların konut sahibi olmasını kolaylaştırmak adına harekete geçem hükümet sıfır konut sahibi olmak isteyenler için başlatılan 0,69 faizli konut kredisi kampanyası başlatmıştı. Hemen ardından ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı açıklamaya göre ikinci el konutlar için de çalışmalar sürüyor. Konut kampanyaları sonrasında İstanbul’un pek çok ilçesindeki kiralık ev fiyatları ya sabit kaldı ya da birkaç bin TL geriye gitti.

Kira fiyatları etkilendi

Hazine ve Maliye Bakanlığının sıfır ev ve ikinci el konutlara yönelik kampanya açıklaması kiralık ev fiyatlarını da etkiledi. Vatandaşlar yüksek kiralar karşısında 'Kira ödemek yerine ev alırım' diye düşünmeye başladı. Böyle olunca İstanbul'da ya kiralar sabitlendi ya da birkaç bin lira aşağıya çekildi.

Kiralık Ev Fiyatları Düştü

Birçok bölgede ev fiyatları düştü

Show Haber'in haberine göre İstanbul'da son haftalarda kiralık ev ilanı artmaya başladı. Bazı evlerin kiraları düştü. Beşiktaş'ta 20 bin TL'den ilana koyulan evin kira fiyatı 16 bin TL'ye kadar düştü. 

Kiralık Ev Fiyatları Düştü-1

Emlakçılar eskisi kadar kiralık evlere talebin olmadığını söyledi. Bahçeşehir, Kadıköy ve Ümraniye'de de durumun aynı olduğu belirtildi. Konut kampanyalarının başlamasıyla birlikte yüzde 10-15 civarında bir düşüşün olacağı aktarıldı.

Kiralık ev fiyatlarının daha da düşüp düşmeyeceği merak konusu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal