EYT aylık maaş ne kadar? SGK aylık maaş nasıl hesaplanır?

EYT yasa teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmesinin ardından EYT’lilerin maaş hesaplamaları başladı. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi yapanları kapsayacak olan düzenleme ile emekli olanlar ‘’EYT aylık maaş ne kadar? SGK aylık maaş nasıl hesaplanır?’’ sorularını internet üzerinden araştırıyor. İşte detaylar...

03.02.2023-10:20 - (Son Güncelleme: 03.02.2023-17:28) EYT aylık maaş ne kadar? SGK aylık maaş nasıl hesaplanır?

Yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin emekli olmasının önünü açacak olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Sürecin tamamlanmasıyla beraber EYT kapsamında olan vatandaşlar EYT aylık maaş hesaplama konusunda araştırmalar yapmaya başladı. EYT ilk maaşın 1 Mart’ta ödenmesi planlanırken, konu hakkında bilgiler edinmek isteyenler arama motorlarına yöneldi. Peki EYT aylık maaş ne kadar? SGK aylık maaş nasıl hesaplanır?

SGK aylık maaş nasıl hesaplanır?

Emeklilikte yaşa takılanlar için maaş hesaplamasında şu 3 dönem önemli;

EYT Aylık Maaş Hesaplama

- 1999 yılı öncesi

- 1999 – 2008 yılları arası

- 2008 yılı sonrası

Bu üç dönemdeki hesaplamalar yapıldıktan sonra emeklilikte yaşa takılanlar için maaş hesaplaması yapılır. Yani emekli maaşı hesaplaması, çalışanın sigortalılık dönemindeki tüm kazançlar dikkate alınarak hesaplanır.

EYT aylık maaş ne kadar?

 Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Kürşad Arat, aylık bağlama oranında bir değişiklik olmayacağının altını çizerek, "Asgari emekli maaşı 5 bin 500 lira. Mevcut sistemde prim ödeme gün sayısına, hizmet yılına, çalıştığı sigorta koluna ve kazancına göre herkese ayrı maaş bağlanabiliyor, kişi bazında değişiyor" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal