Ev sahibi olma hayali kuranlara müjde: İkinci el konutta yeni kampanya başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda duyurduğu ‘Yeni Evim’ kampanyası ikinci el evler için de devreye sokulacak. Proje kapsamında fırsatçıların önüne geçilmesi planlanırken, aylık 11 bin TL taksitlerle ev sahibi olmanın önü açılacak. Detaylar haberimizde...

03.02.2023-09:59 - (Son Güncelleme: 03.02.2023-17:29) Ev sahibi olma hayali kuranlara müjde: İkinci el konutta yeni kampanya başlıyor

Hemen hemen her insanın hayali olan ev sahibi olma konusunda yüksek fiyatlar ve fırsatçılar, vatandaşların bu hayallerini ertelemesine neden oluyor. Fakat sıfır konutlarda başlatılan konut kampanyaları sonrasında ikinci el konutlar için de yeni bir kampanya için düğmeye basıldı. Proje kapsamında fırsatçıların önüne geçilmesi planlanırken, aylık 11 bin TL taksitlerle ev sahibi olmanın önü açılacak.

Detayları belli oldu

Yeni proje için çalışmalar hızlanırken, ATV Haber'de yer alan taslağa göre; ikinci el konut almak isteyenlere yüzde 0,99 faiz oranıyla 15 yıl yani 180 ay vade imkanı sağlanması planlanıyor. 

İkinci El Konut Kampanyası

Örnek ödeme planı

Örneğin; 1 milyonluk kredi için kampanya hayata geçtiğinde aylık taksit 11 bin 924 TL olacak.

Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam "Devlet bankalarının 300 bin TL ile sınırlı olan kredilerindeki rakam yukarı doğru çıkarılırsa rahatlıkla konut almak için vatandaşlar talip olacaktır. Tapu tarafında, vergi tarafında bir hareketlilik olur."

Fırsatçılar takip ediliyor

Yeni kampanyayı fırsata çevirmek isteyen fırsatçılar için de yeni önlemler alınacak. İlan yayınlayan sitelerden bilgiler isteneceği ve böylelikle fahiş fiyat artışlarının önüne geçilecek.

Çalışmaların detaylarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından duyurulması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal