Evde Vicks Krem Nasıl Yapılır? Vicks Krem Yapımı

Baş ağrısından, burun tıkanıklığına kadar pek çok şeye iyi gelen vicks kremi özellikle çocukların hastalık dönemlerinde kullanırız. Peki evde yapmanın mümkün olduğunu biliyor musunuz? Sizin için evde vicks yapımının kolay tarifini bir araya getirdik!

03.07.2019-12:34 - (Son Güncelleme: 03.07.2019-12:26)

Cildi nemlendirme, kas ağrısı gibi bir çok faydalı özelliği olan vicks kremi genellikle çocuklarda burun tıkanıklığı yaşadığımızda sık sık kullanırız. İşte bu mentollü kremi evde yapmanın yöntemlerini sizler için derledik.

Evde Vicks Krem Nasıl Yapılır?  

Malzemeler; 2 çorba kaşığı hindistancevizi yağı, 1-2 çay kaşığı kadar balmumu , 4-10 damla arası okaliptüs yağı, 4 damla kadar nane yağı, 4-10 damla kadar biberiye yağı, 1-2 damla karanfil yağı, 1-2 damla limon yağı veya tercihinize göre portakal yağı da kullanabilirsiniz.

Yapılış aşaması; Yapılışı oldukça kolay ve pratik olan vicks kremi yapmak için ilk önce hindistancevizi yağı ile balmumunu benmari usulü küçük bir tenzerede veya tavada iyice eritin. Ardından içerisine diğer malzemeleri dahil ederek küçük bir kavanozun içerisine aktarıp soğumaya bıraktıktan sonra ev yapımı viccks kreminiz kullanıma hazır! 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal