Evde Ruj Nasıl Yapılır?

Makyaj malzemesinin olmazsa olmazıdır rujlar. Kendi rujunuzu kendiniz evinizde yapma imkanınız var. İster mat, ister doğal artık nasıl isterseniz. Peki evde ruj nasıl yapılır?

29.01.2021-14:45 - (Son Güncelleme: 29.01.2021-14:45) Evde Ruj Nasıl Yapılır?

Kadınlarda ruj kullanımı eski Mısır'a kadar dayanıyor. Mısırlılar, algin, iyot ve brom mannit içeren fucus adlı cıva bitki boyası kullandılar. Bu karışım evet ruju ortaya çıkardı ama aynı zamanda potansiyel bir zehirdi. İşte evde yapabileceğiniz ruj tarifleri...

EV YAPIMI MAT RUJ İÇİN MALZEMELER

Seçtiğiniz renk far

Mat fondöten

E vitamini

MAT RUJ NASIL YAPILIR?

Seçtiğiniz renkte farı plastik bir bıçak yardımıyla çıkarıp bir kaba dökün. Aynı kaba yarım çay kaşığı mat fondöten dökün ve karıştırın.

İyice karıştırdıktan sonra birkaç damla E vitamini dökün ve yeniden karıştırın. 

DOĞAL RUJ MALZEMELERİ

2 çay kaşığı tatlı badem yağı

1 tatlı kaşığı balmumu

1 tatlı kaşığı kakao yağı veya shea yağı

1-2 damla uçucu yağ (tercihinize göre)

Ruj tüpü veya teneke

1/8 çay kaşığı pancar tozu (renk seçeneği)

DOĞAL RUJ NASIL YAPILIR?

Balmumunuzu, tatlı badem yağınızı ve kakao yağınızı benmari yoluyla ısıtarak eritin. Seçtiğiniz renklendiriciyi karıştırın. Koyu kırmızı için pancar tozundan çıplak bir gölge için kakao tozuna kadar her şeyi kullanabilirsiniz. Malzemeleri ocaktan alın ve bir miktar besin ve koku için tercih ettiğiniz esansiyel yağı birkaç damla hızla karıştırın. Lavanta, nane, tarçın veya limon otu gibi yağları tercih edebilirsiniz. Ruju bir tüpe veya tenekeye dökün ve soğumasını bekleyin.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal