Ruju Kalıcı Yapmak

Makyajın olmazsa olmazlarından ruj, kişinin daha güzel ve kendine güvenen bir imaj yaratmasını sağlayan faktörlerden bir tanesidir.

23.06.2020-10:05 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-10:02) Ruju Kalıcı Yapmak

Sabah çıkarken sürdüğünüz harika bir ruj, birkaç bardak kahve içtikten ya da bir şeyler yedikten sonra kolayca silinerek sürekli tazelenmeye ihtiyaç duymaktadır. Silinmesinden daha kötü olansa dudak kenarlarında kalacak şekilde ortalarının silinmesidir.

Ruju kalıcı yapmak için birtakım yöntemler bulunmaktadır. Peki ruj nasıl daha kalıcı hale getirilir? Rujun kalıcı olması ve canlı görünmesi için neler yapılmalıdır?

Marka Tercihi

Rujunuzu kaliteli bir markadan seçmek hem sağlığınız hem de görünüm açısından önemlidir. Silinen rujların birçoğunun midemize gittiğini unutmamamız gerekir.

Bu nedenle piyasada kabul görmüş markaları tercih etmek gerekiyor. Ayrıca bu markaların kalıcı rujlarını tercih etmek sizi sürekli ruj tazeleme derdinden kurtarmaktadır. Ancak bu rujları silerken bol şans!

Ruju Kalıcı Yapmak İçin Uygulanması Gereken Bir Dudak Bakımı var mıdır?

Dudakların ruju uygulamadan önce ölü derilerinden arındırılması rujun kalıcılığını arttırmakta hem de ruj için güzel bir temel hazırlayarak daha pürüzsüz görünmesini sağlamaktadır.

Rujunuzu uygulamadan önce dudaklarınızı balm yardımıyla nemlendirdikten sonra diş fırçanız yardımıyla ölü derilerden kurtulabilirsiniz. Fırçanızı fazla bastırmadan dairesel hareketlerle dudaklarınız üzerinde bir dakika kadar gezdirin. Bu yöntem aynı zamanda dudaklarınızı uyararak daha dolgun görünmesini de sağlayacaktır.

Dudaklarınızdaki ölü derilerden kurtulduktan sonra dudaklarınızı nemlendirin. Bu sayede rujunuzun daha kalıcı olduğunu göreceksiniz.

Ruju Kalıcı Yapmak İçin Pudra kullanılabilir Mi?

Ruju kalıcı yapmak için pudra kullanılabilirsiniz. Ruju sürmeden önce dudaklarınıza hafifçe uygulayacağınız bir miktar pudra rujunuzu sabitleme işlevi yüklenerek daha kalıcı bir ruj deneyimi yaşamanızı sağlayacaktır.

Ayrıca rujunuzu sürdükten sonra üzerine tekrar pudra uygulayarak bu işlemi perçinleyebilirsiniz.

Dudak Kalemi Kullanmak Rujun Kalıcı Olmasını Sağlar Mı?

Kalıcı ve su geçirmez nitelikteki dudak kalemlerini kullanmak ruju kalıcı yapmak için tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir.

Ruju sürmeden önce dudak kalemiyle dudak kenarlarını doldurmak yalnızca dolgun bir görünümü sağlamakla kalmayıp aynı zamanda rujun kalıcılığını da arttırmaktadır.

Dudak kalemini uygularken dudağınızın çerçevesini çizdikten sonra dudaklarınızın üzerine küçük X işaretleri atarak rujunuzu daha kalıcı hale getirebilirsiniz.

Rujun Daha Fazla Katman Halinde Sürülmesi Ruju Kalıcı Yapar Mı?

Ruju kalıcı yapmak için birden fazla katman olarak sürülmesi yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir.

Ruju daha fazla katman halinde sürmek rujun rengini de daha belirgin bir hale getirecektir.

Ruju katmanlar halinde sürerken dudaklarınızda ruj birikme izlenimi oluşmaması için peçete ya da pamuk yardımıyla fazlalıkları alın. Böylece ilk katman da bir nevi astar haline gelerek rujun kalıcılığını sağlayacaktır.

Ruju Kalıcı Yapmak İçin Kullanılacak Ürünler Var Mı?

Makyajı sabitleyerek kalıcılığını sağlayan baz ürünlerinin dudak için üretilen versiyonları da kolayca bulunabilir.

Genellikle primer olarak adlandırılan ve rujla dudak kalemini sürmeden önce dudaklara uygulanan bu ürünler sabitleyici görevi üstlenerek rujun kalıcı olmasını sağlamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal