Strobing Makyaj

Son yıllarda, strobing makyaj kavramından sıkça söz edilmektedir. Bu yöntemle, cildin parlak ve nemli görünmesi amaçlanmaktadır. Özellikle yaz aylarının trendi haline gelmiştir.

23.06.2020-10:05 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-10:04) Strobing Makyaj

Strobing Makyaj Nedir?

Strobing, İngilizcede ‘yanıp sönme’, ‘parlama’ anlamlarına gelmektedir. İsminden de anlaşılacağı gibi, parlaklık, bu makyajın temel hedefidir. Gölgelendirme yapılmadan, aydınlatıcı yardımıyla güneş ışığının vurduğu bölgeler vurgulanmaktadır. Böylece cilde ıslak, ışıl ışıl bir görünüm verilmektedir. Yani strobing, cilde aydınlık ve ıslak görünüm veren bir ten makyajıdır.

Strobing makyaj, aslında genel makyaj uygulamasının adımlarından biridir. Bu adımların, nemlendirme ve aydınlatma basamaklarının daha yoğun uygulanmasından ibarettir. Standart bir makyaj işleminde yapılan olduğu kontürleme, gölge katma genelde yapılmaz. Doğal ışığın yansıdığı yerler vurgulanmaya çalışılır.

Strobing makyaj sonrası, sanki yüzünüze sürekli bir spot ışığı vuruyormuş gibi, yoğun bir parlama ve ışıldama elde edilir. Yaz aylarında sıklıkla uygulanmasının amacı ise, bronzlaşmış tenleri, aydınlatma yoluyla ön plana çıkarmaktır.

Strobing Makyaj Nasıl Yapılır?

1. Strobing makyaj öncesi, her makyajda olduğu gibi önce cilt güzelce temizlenir. Daha sonra nemlendirici kremle yumuşatılır.

2.Renkli bir baz, bb, cc kremler veya fondöten yardımıyla cildinizdeki renk eşitsizliklerini gidermelisiniz. (Fondöten kullanmak zorunlu değildir, tamamen sizin seçiminize kalmıştır.) Eğer parlaklığı arttırmak isterseniz, kullanacağınız ürünün içerisine az bir miktar aydınlatıcı ekleyebilirsiniz.

3. Orantılı bir görüntü için, gözaltlarına kapatıcı uygulamalısınız. Böylece makyaj sonrası

Ortaya çıkabilecek gözaltı renk dengesizliklerini önlemiş olursunuz.

4. Daha sonra highlighter uygulamaya başlayabilirsiniz. Buradaki en önemli detay, yüzünüzün ışıkta aydınlanan alanlarını iyi bilmektir. Bu alanlar, kaş üstleri, kaş çukurları, kaşın kavis içleri, elmacık kemikleri, göz pınarları, dudak üstü ve çene altıdır. Bu yerleri aklınızda tutamazsanız korkmayın; ışık altında aynaya bakarak da rahatça belirleyebilirsiniz.

5. Göz makyajınızı da uyguladıktan sonra, abartısız bir ruj ve allık kullanarak işlemi bitirebilirsiniz

Strobing Makyajın Püf Noktaları

- Strobing makyaj, doğal bir görünüm vaat eder. Yani, ağır kozmetik ürün kullanımı gerektirmez.

- Uygulanan aydınlatıcı sayesinde, yüzdeki sivri ve yüksek hatlar ortaya çıkarılır. Bu nedenle kontür uygulama işlemine gerek yoktur.

- Islak ten makyajında, cilt kusurlarını örtmek için fondöten gibi malzemeler kullanmak zorunda değilsiniz.

- Üst dudak üzerine hafifçe sürülen highlighter ile dudaklarınızı daha dolgun gösterme şansınız vardır.

- Islak ten makyajı uygulanırken, göz makyajında genellikle bronz renkler tercih edilir. Çünkü taze, ışıltılı bir yüzde daha sert ve koyu tonlar çok iyi durmayacaktır.

- Burada en dikkat edilmesi gereken nokta, aydınlatıcının rengidir. Ten rengine göre, uygun bir ürün seçilmelidir. Beyaz tenlilerin, pembeye çalan şampanya renklerini tercih etmeleri gerekir. Buğday tenli olanlar ise, şeftali veya fuşyaya yakın tonlarda aydınlatıcılar kullanmalıdır. Esmer olanlar da altın, bronz tonlarını seçmelidir.

- Strobing makyaj, aydınlatıcı odaklı bir makyaj çeşidi olduğu için yanlış renk seçimi, yapay bir görünüme sebep olur.















DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal