Evde Menekşe Bakımı Nasıl Yapılır?

Çocukluğumuzun vazgeçilmez bitkisi, camlarımızın önünü neşelendiren, karne günlerinde öğretmenlerimize hediye ettiğimiz menekşenin ev ortamında ömrünü nasıl uzatırız? Detaylar haberimizde...

14.03.2020-14:47 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-14:43) Evde Menekşe Bakımı Nasıl Yapılır?

Akdeniz ülkelerinde, Kafkaslar ve Balkanlar'da kendine bolca yetişme alanı bulan menekşe, ülkemizde de hemen her yerde yetişiyor. Çeşitlerden en bilinenleri arasındaysa Hercai menekşe, Afrika menekşesi, Cezayir menekşesi, dağ menekşesi geliyor…

MENEKŞE NASIL BAKILIR?

Evde menekşe nasıl yetiştirilir merak ediyorsanız bilmeniz gerekenlerin hepsi adım adım haberimizde…

Menekşe yetiştirirken dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri onu doğru bir ortamda yetiştirmeniz. Menekşe bitkisi aydınlık ortamları sevse de doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan pek hoşlanmaz. Bu nedenle kendisi havadar bir mutfak gibi hem güneşe doğrudan maruz kalmadığı hem de aydınlık bir ortamda yetişebilir.

"Menekşe sadece mutfakta mı yetişir?" derseniz, menekşe aynı zamanda nemli ortamları sever. Evde yetiştireceğinizi düşünürseniz ocakta pişen yemeklerden ya da demlenen çaydan yükselen nem ona iyi gelecek, sağlıkla yetişmesine destek olacaktır.

Nemi sevdiği için toprağının da sürekli nemli olmasına dikkat etmeli, sulama rutininizi toprağın kurumasına izin vermeyecek şekilde ayarlamalısınız. Drenajlı ve altında ayrı bir kap bulunan saksılar kullanmanız toprağın nem dengesini ayarlama işiniz daha da kolaylaşacaktır.

Unutmadan, menekşe sulama konusunda bilmeniz gereken diğer bir konu da sulama yaparken bitkinin çiçeklerine ya da yapraklarına suyun gelmemesi olmamalı. Bu nedenle ya dar ağızlı bir sulama kapı seçmeli ya da sprey uçlu sulama şişeleriyle doğrudan toprağa gelecek şekilde sulama yapmalısınız. Aksi halde yapraklar ve çiçek zarar görecek ve menekşenizin ömrü kısalacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal