Evde Manikür Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Nokta

Kendi manikürünü kendiniz yapanlardansanız sizler için hazırladığımız, evde manikür yaparken dikkat edilmesi gerekilenler 5 noktaya bir göz atın.

06.04.2021-11:56 - (Son Güncelleme: 06.04.2021-12:32) Evde Manikür Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Nokta

Bakımın tüm ritüelleri kusursuz görüntünün en önemli parçalarından biri. Bu kusursuz görüntünün en dikkat çekeni ise şüphesiz ki el ve tırnak bakımı. Özellikle pandemi döneminde dışarıyla olan temasımızı minimuma indirmemiz, kendi bakım rutinlerimiz yapmaya yöneltti birçoğumuzu. Sizde evde kendi manikürünüzü yapanlardansanız bu hatalara dikkat edin.

Manikür yapılırken uygulanan en yaygın hatalardan biri tırnak törpüsü kullanımı. Törpü kullanımı her ne kadar kolay gibi görünse de törpüleme sırasında uygulayacağınız agresif hareketler tırnaklarınızı zayıflatabilir. Tırnaklarınızı törpülemeye yandan başlayın ve tek yöne doğru hareket edin.

OJE ŞİŞESİNİ SALLAMAYIN


Tırnaklarınız törpüledikten sonra oje sürmeye geçmeden önce oje şişesini sallıyorsanız hata yapıyorsunuz. Ojenin içinde bulunan pigmentler kullanılmadığı zaman dibe çökebilir. Bu durum rengin daha farklı görünmesine neden olur. Oje şişesini aşağı yukarı sallayarak onu düzeltemeye çalışmak ise size pek yardımcı olmaz. Onun yerine oje şişesini avucunuza alın yavaşça yuvarlayın.

 Tırnaklarınızda mükemmel parlayan renkler görmek için yapılan en yayın hatalardan biride tek fırça vuruşu ile hızlı bir bitiş sağlamak. Fakat bu istediğiniz görüntüyü elde etmek için pek doğru bir yöntem değil. Tek fırça vuruşu fırçaya fazla ürün almanıza, sürdüğünüz ojenin geç kurumasına ve dalgalanmasına neden olur. Bunun yerine fırçanıza az oje alarak birkaç kat uygulayabilir, daha güzel bir görüntü saplayabilirsiniz.

İlk kat ojenizi tamamladıktan sonra, ikinci katı uygulamadan önce kurumasını bekleyin. Bu, ojenizin düzensiz ve çizgili görünmesini önleyecektir. Manikürünüzü tamamladıktan sonra ellerinizi nemlendirmeyi unutmayın.

Tüm bu işlemleri uyguladıktan sonra ojenizi saklamak için yapmanız gereken ise güneş gören yerlerden kaçının.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal