Fransız Manikürü Nasıl Yapılır?

Fransız Manikürü Nasıl Yapılır? Fransız Manikürü Yapma Teknikleri Nelerdir? sorularının yanıtını sizler için derledik. İşte detaylar...

04.07.2020-16:36 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-16:30) Fransız Manikürü Nasıl Yapılır?
Şık ve temiz görünen eller için en ideal yöntem Fransız manikürüdür. Bu tip manikürleri evde yapmak kolaydır. Soluk pembe bir vernik veya şeffaf bir taban seçin ve beyaz oje dokunuşuyla tırnaklarınızın uçlarını ortaya çıkarın. Harika bir görünüm için tırnaklarınızın uzamasını bekleyin veya bir anda uzun tırnaklara sahip olmak için takma tırnak kullanın.
Fransız Manikürü Yapma Teknikleri
Adım 1
Ojenizi çıkarın.
Bir pamuk ve asetondan yardım alarak şeffaf cila bile olsa tüm ojeyi çıkarın. Oje kalıntısının tamamen çıkardığınızdan emin olun, çünkü tüm renkler Fransız Manikürünün tabanında görünecektir.
Akrilik tırnaklarınız varsa ve üstüne bir Fransız manikür yapmak istiyorsanız, uygun asetonu kullandığınızdan emin olun. Asetonun tırnaklarınıza zarar verebileceğini unutmayın ve dikkatli olun.
Adım 2
Tırnaklarınızı tercih ettiğiniz şekle getirin ve kesin. Fransız manikürleri uzun tırnaklarla daha da güzeldir, bu yüzden onları çok kısa kesmemek en iyisidir. Tırnaklarınızı eşitlemek için bir tırnak makası kullanın ve tüm tırnaklarınızın aynı uzunlukta olduğundan emin olun.
Akrilik tırnaklar denemek istiyorsanız, tırnaklarınızı daha da kısaltabilirsiniz. Tırnaklarınız kesildikten sonra, tırnak kutusu üzerindeki talimatları izleyerek akrilik tutkal ve tırnaklar uygulayın.
Adım 3
Tırnaklarınızı parlatın.
Tırnaklarınızı belirginleştirmek için bir tırnak törpüsü kullanın, böylece pürüzsüz, yuvarlak bir şekle sahip olurlar. Çivi kare veya badem tercihinize göre törpüleye bilirsiniz. Tırnaklarınızın yüzeyini düzeltmek için bir oje kullanın.
Tırnaklarınızı törpülerken, törpünün onlara zarar verebileceğini unutmayın ve nazik olun.
Adım 4
Tırnaklarınızı ıslatın.
Tırnaklarınızı ılık bir su, süt veya zeytinyağına koyun. Bu, cildi yumuşatır ve daha kolay uzamasını sağlar. Tırnaklarınızı yaklaşık 5 dakika bekletin ve bir havlu yardımı ile kurulayın.
Adım 5
Fazla tırnak etinizi mutlaka temizleyin.
Tırnak çubukları veya deri itici kullanın. Tırnak etrafındaki ölü deriyi bir cımbızla veya küçük tırnak makasıyla kesin. Tırnaklarınıza cilt yağı ile masaj yapma fırsatını da kullanabilirsiniz.
Adım 6
Tabanı uygulayın.
Bir Fransız manikürünün alt tabanı çoğunlukla şeffaf renklerden oluşmaktadır.
İlk önce tırnağın ortasındaki bir kısma oje sürerek başlayın, ardından merkezi şeridin her iki tarafında başka iki şeritler oluşturarak devam edin. Fırçayı dışa doğru tutarak ojeyi tırnak etlerinden tırnakların ucuna doğru uygulayın. Tüm tırnağa pürüzsüz ve eşit bir şekilde ojeyi uygulayın.
Her iki elinizle ojeyi uygulamaya devam edin.
Klasik Fransız manikürünün sınırlarını biraz daha zorlamak isterseniz, pembe veya krem renk tabanı olmayan başka bir renk seçmeniz mümkündür ve görünüme aykırı bir hava katacaktır. Kırmızı, mor, turkuaz, yeşil, sarı veya istediğiniz herhangi bir rengi kullanabilirsiniz. Tırnak uçları için beyaz oje, vernik veya başka bir kontrast renkte kullana bilirsiniz.
İlk kat kuruduktan sonra dayanıklılığı arttırmak için ikinci ve üçüncü katları mutlaka uygulamalısınız. Aksi takdirde istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir.
Örneğin; Soğulmuş bir katman ve şekilsiz görünen tırnaklar gibi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal