Evde Canı Sıkılanlara Kaliteli Vakit Geçirme Önerileri

Emin olun, istediğinizde canınız sıkılınca yapabilecek sayısız farklı şey bulacaksınız. Ama durun bir dakika! Şimdi siz maazallah ona falan da üşenirsiniz! Yorulmamanız adına canınız sıkıldığında neler yapabilirsiniz, gelin hep birlikte bakalım.İşte dataylar...

09.07.2018-16:37 - (Son Güncelleme: 17.05.2021-16:21)

Emin olun, istediğinizde canınız sıkılınca yapabilecek sayısız farklı şey bulacaksınız. Ama durun bir dakika! Şimdi siz maazallah ona falan da üşenirsiniz! Yorulmamanız adına canınız sıkıldığında neler yapabilirsiniz, gelin hep birlikte bakalım. İşte detaylar...

Son zamanlarda hepimiz sıkıldık! Pandemi döneminin etkisi, yasaklar derken herkes bunalmış durumda. Psikolojimizi derinden etkileyen bu durumdan kurtulmanın yollarını bulmak can sıkıntınızı en aza indirmek için faydalı olacaktır. 

Aşağıdaki listede tek başına yapılabilecek eğlenceli aktivitelerden tutun da tembelliğin tadını çıkartabileceğiniz birçok öneriye rastlayacaksınız. Fazla uzatmadan, hemen tek başına yaşayanların can sıkıntısını gidermek için öneriler sunalım:

YEMEK YAPIN


Evet, size önlüğünüzü giyip, fon müziğinizi de ayarlayarak mutfağa girmenizi öneriyorum. Bildiğiniz hatta daha da iyisi daha önce hiç denemediğiniz tarifler yaparak zamanınızı eğlenceli bir şekilde geçirmenizi tavsiye ediyorum.

Emin olun; yemek yaparken can sıkıntısından kurtulacak, denediğiniz tarifin nasıl bir şeye benzeyeceğini heyecanla bekleyeceksiniz. Sonunda emeğinizin karşılığını güzel (ya da berbat bilemiyorum) bir ziyafet çekerek alacaksınız.

BAKIM YAPIN


Size can sıkıntınızı gidermek için tepeden tırnağa bakıma girmenizi öneriyorum. Saçınıza ve yüzünüze maske yapabilirsiniz. Tırnaklarınıza manikür-pedikür yapabilirsiniz. Ilık bir duş alabilirsiniz. Vücut kremleri kullanabilirsiniz. Tüm bunlarla hem can sıkıntısından kurtulacaksınız hem de bakımın sonunda yenilenerek, göz kamaştırıcı hale geleceksiniz.

TEMİZLİK YAPIN

O zaman müziğin sesini yükseltin, üzerinize rahat bir şeyler giyin ve temizlik moduna geçin derim. Sonuçta; evde boş vakit değerlendirmek için fikir aramıyor muydunuz? İşte size hem eğlenceli hem de faydalı bir fikir! Tamam, evi derleme toplama temizlik yapma işi ilk başta gözünüze zor görünebilir. Ama başladıktan sonra emin olun ki, zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Ayrıca işin sonunda da duşunuzu alıp misler gibi kokan evinize bakacak ve eserinizle gurur duyacaksınız!

KIYAFET FAZLALIĞINDAN KURTULUN!


Giymediklerinizi bir kenara ayırabilirsiniz. Giydiklerinizi ise düzenli bir şekilde yeniden dolabınıza yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde hem dolap düzeltme işinizi halletmiş olacaksınız hem de fazlalıklarınızı farklı şekillerde değerlendirebileceksiniz. Mesela; 2. el eşya satışı yapan sitelere üye olarak giymediğiniz eşyalardan kazanç elde edebilirsiniz.  İşte tam da vaktini bulmuşken, yani kendinize yapacak bir şeyler arıyorken, dolabınızı tamamen boşaltabilirsiniz.

KIYAFET KOMBİNİ YAPIN


Evet, hazır evde kimsecikler yokken kıyafet kombini yapabilirsiniz. Kendinizi “yarın ne giysem” derdinden kurtarabilirsiniz. Hangi pantolonun üzerine hangi kazağı giyeceğinizi, hangi eteği hangi bluzla eşleştireceğinizi düşünüp denemeler yapabilirsiniz. Giyecek bir şey bulamadığınızda önceden hazırlamış olduğunuz kombinlerden faydalanabilirsiniz.

FİLM KÜLTÜRÜNÜZÜ DEĞİŞTİRİN

Evde tek başına kaldığınızda yapılabilecek bir diğer şey de kesinlikle film izlemek! Hem can sıkıntınızı gidermek hem de boş vakitlerinizi değerlendirmek adına film izleme seçeneğini kesinlikle değerlendirmelisiniz. Sonuçta bir yanda eğlenirken bir diğer yandan da film kültürünüzü genişletmiş olacaksınız. 

EŞYALARIN YERLERİNİ DEĞİŞTİREREK EVİNİZE YENİ BİR TARZ YARATIN


Örneğin; salonunuzdaki koltukların yerini değiştirebilirsiniz. Mutfak masasını cam kenarından duvar tarafına alabilirsiniz. Sehpaları farklı yerlere koyabilirsiniz. Gücünüz yettiğince evinize yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz. 

DEPRESİF OLARAK TANIDIKLARINIZI ARAYIN

Evde tek başınaysanız ve canınız çok sıkılıyorsa, telefonu elinize alıp o depresif mi depresif tanıdığınızı aramanızı öneriyorum. Zira söyledikleriyle “ayy, ben aslında hiç sıkılmıyormuşum” demenizi sağlayacaktır. Çünkü ona “çok sıkılıyorum, ne yapacağımı bilemiyorum” gibi sözler ettiğinizde size kendisinin bin beter olduğunu söyleyecektir. 

GELECEĞE YÖNELİK PLAN YAPIN

Evde tek başına kalmanın keyfini bu şekilde çıkarabilirsiniz. Sonuçta; her zaman kendinizle baş başa kalmaya fırsat bulamıyorsunuz. İşte tam da fırsatını bulmuşken, kendinizi dinleyip geleceğe yönelik plan yapmayı düşünebilirsiniz. Hayatınızı gözden geçirebilirsiniz. Ulaşmak istediğiniz hedeflerden oluşan bir liste hazırlayabilirsiniz. Sakin kafayla yapmanız gerekenleri düşünerek yaşamınızı düzene sokabilirsiniz.

YENİ BİR YABANCI DİZİYE BAŞLAYIN

Evde tek başına kaldığınızda yapabileceğiniz bir diğer şey de bu! Ne zamandır arkadaşlarınızdan duyduğunuz ya da merak ettiğiniz yabancı bir diziye başlayabilirsiniz. İstediğiniz kadar bölüm izleyebilirsiniz. Herkesin dilinde olan yabancı dizilerden haberdar olarak ortamdaki muhabbetlere rahatlıkla katılabilirsiniz.

HUZUR İÇİNDE KİTAP OKUYUN


Yeni bir kitaba başlayabilirsiniz. Sessizliğin içinde battaniyenin altına girip farklı dünyalara seyahat edebilir, yeni insanlarla tanışıp yepyeni hayatlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Emin olun, kitabı elinize aldıktan kısa süre sonra sayfaların arasında kaybolacak ve can sıkıntısından kurtulacaksınız.

MUHABBET EDİN

Öncelikle elinizdeki telefonları bırakın! Çünkü sosyal medya mecralarında gezinerek ya da gruplarda mesajlaşarak muhabbet etmeniz imkansız. İşte bu nedenle; bir süreliğine de olsa telefonlarınızdan uzaklaşmalısınız.

Sonuçta; yanınızda gerçek anlamda muhabbet edebileceğiniz kanlı canlı arkadaşlarınız var. Neler yaptığınızdan tutun da anılarınıza, hafta sonu planınızdan, yazın tatile nereye gideceğinize, iş hayatınızdan özel hayatınıza varana kadar pek çok farklı konuda sohbet edebilirsiniz. 

SİNEMA YADA PATLAMIŞ MISIR KEYFİ


Arkadaşlarla evde yapılabilecek olan bu öneri her ne kadar klişe olsa da sırasını hiçbir zaman kaptırmayanlar arasında! Siz de arkadaşlarınızla bir araya geldiğinizde sinema ve patlamış mısır keyfi yapabilirsiniz. Ama umarım film seçimi konusunda kararsızlık yaşamazsınız.

BÜYÜKLERİNİZİ ZİYARET EDİN

Özellikle de en yakın arkadaşlarınızla farklı bir şey yapmak istediğinizde bu öneriyi değerlendirebilirsiniz. Birlikte büyüklerinizi ziyaret edebilir, onların tecrübeleriyle, hikayeleriyle ve size verecekleri değerli tavsiyelerle gününüzü renklendirebilirsiniz. Hem bu şekilde onları mutlu ettiğiniz için daha da mutlu olursunuz. Büyükleri ziyaret etme fikrinin ne kadar eğlenceli olabileceğini göreceksiniz.

ALIŞVERİŞ YAPIN


Özelikle de sevgili hemcinslerimi cezbedecek bu öneriyi tabii ki erkekler de değerlendirebilir. Sonuçta; alışveriş yapmak özellikle de tutkunları için can sıkıntısını giderecek bir yöntem. Hem bu aktivite, arkadaşlarla birlikte yapıldığında tadından yenmez hale geliyor. Kıyafet denemeler, fikir alışverişi yapmalar… Sonunda evlere boş bir cüzdanla dönülse de alışveriş sırasında yaşananlar, ortada can sıkıntısı falan bırakmıyor.

ÇOÇUĞUNUZLA BİRLİKTE HİKAYE YAZIN

Hem çocuğunuzun yaratıcılığını güçlendirecek hem de can sıkıntısını giderecek bu öneriyi de değerlendirmelisiniz derim. Bunun için onunla karşılıklı oturmalısınız. Birlikte bir hikaye yaratmalısınız. Çocuğunuzun zorlandığı yerlerde ona fikir vererek, işini kolaylaştırmalısınız. Hayal gücünü daha çok kullanmaya teşvik etmelisiniz. Böylece oğlunuzun, kızınızın duygusal zekasının gelişiminde katkı sağlayabilirsiniz.

İşin sonunda ortaya çıkardığınız eseri küçük bir kitap haline bile getirebilirsiniz. Hem bu ilerideki zamanlarınız için de güzel bir anı olacaktır. Sonuç olarak, can sıkıntısını geçirebilecek pek çok örnek verdik. Bu örnekler sayesinde can sıkıntınızdan kurtulabilirsiniz. Gününüzün daha güzel geçmesini sağlayabilirsiniz. İster tek başınıza, ister arkadaşlarınızla veya çocuklarınızla bu listede yer alan önerileri uygulayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal