Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? 2024 evde bakım yardımı ne kadar oldu? 11 Ocak 2024 güncel evde bakım maaşı yatan iller listesi

Memur maaşlarına Ocak ayında yapılan zamla beraber evde bakım maaşı ödemelerine ne kadar zam geleceği konusunda meraklı bekleyiş arttı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak sağlanan evde bakım yardımı yatan iller listesi güncel araştırmaları da hız kesmeden devam ediyor. Peki Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? 2024 evde bakım yardımı ne kadar oldu? İşte 11 Ocak 2024 güncel evde bakım maaşı yatan iller listesi…

11.01.2024-17:18 - (Son Güncelleme: 11.01.2024-17:18)

Enflasyon rakamlarının belli olması sonrasında memur maaşına yapılan maaş zammı oranı da netleşti. Yüzde 49,25 oranında Zam alacak olan memur ve memur emeklilerin maaş zammındaki katsayı oranı, ihtiyaç sahiplerinin aldığı evde bakım maaşı ödemelerini de etkileyecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan evde bakım maaşı ödemelerine ne kadar zam geldiği sorusuyla beraber 11 Ocak 2024 güncel evde bakım maaşı yatan iller listesi de arama motorları üzerinden yoğun şekilde sorgulanıyor. Peki Evde bakım maaşı yattı mı, Ne Zaman yatacak? 2024 evde bakım yardımı ne kadar oldu?

2024 evde bakım yardımı ne kadar oldu?

Yeni yıla girilmesiyle beraber Asgari Ücret, memur maaşı, engelli maaşı, yaşlı aylığı, kıdem tazminatı tavanı gibi kalemlere zam yapıldı. 

Evde Bakım Maaşı

Memur maaş katsayısına göre belirlenen evde bakım maaşı da zam yapılan ödemeler arasında yer aldı. Buna göre Ocak-Haziran 2024 döneminde evde bakım maaşı 5.098 TL’den 7.609 TL’ye yükseldi. 

Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın her ay ihtiyaç sahiplerinin yakınlarına ve ailelerine ödediği evde bakım yardımı ödemeleri, ayın 11 ile 15’inci günleri arasında gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla ödemelerin bugünden itibaren hesaplara yatırılacağı tahmin ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal