Evde bakım maaşı yatan iller 11 Nisan Pazartesi 2022 - Evde bakım parası yattı mı, ne zaman yatacak?

Evlerinde bakıma muhtaç bir şekilde hayatlarına devam eden vatandaşların gündeminde 11 Nisan Pazartesi 2022 tarihinin evde bakım maaşı yatan iller listesi yer alıyor. Peki Evde bakım parası yattı mı, ne zaman yatacak? Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

10.04.2022-23:30 - (Son Güncelleme: 10.04.2022-23:30) Evde bakım maaşı yatan iller 11 Nisan Pazartesi 2022 - Evde bakım parası yattı mı, ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın belirli kriterleri karşılayan vatandaşlara sağladığı evde bakım maaşı konusundaki gelişmeler merak ediliyor. Kendi ihtiyaçlarını kendileri göremedikleri için bakıma muhtaç olan vatandaşlar 11 Nisan 2022 Pazartesi tarihinin evde bakım maaşı yatan listesini öğrenmek için arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor.

Evde bakım parası yattı mı, ne zaman yatacak?

Nisan ayı içerisinde bakıma muhtaç olan kişilere bakanların hesaplarına yatacak olan evde bakım maaşının yatıp yatmadığı konusunda araştırmalar sürüyor. 2022 yılında yapılan zamla birlikte 2354 TL’ye yükselen evde bakım maaşını sorgulamak isteyen isterlerse ‘’BAKIYE’’ yazıp ‘’4747’’ SMS atabilir, isterlerse de E-Devlet’e T.C. kimlik numaraları ve E-Devlet şifreleriyle birlikte giriş yaparak sorgulama işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler.

evde bakım maaşı

Evde bakım maaşının ne zaman hesaplarda olacağı konusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kanadından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Nisan ayının ilk iki gününde sırasıyla Ordu ve Tokat illerinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evde bakım maaşı verileceği ifade ediliyor. Diğer illerdeki vatandaşların ne zaman evde bakım maaşı alacağı ise henüz bilinmiyor.

Evde bakım maaşı almak isteyenlerin bakıma muhtaç olması, gelirinin asgari ücretin yarısından az olması ve engelli olduklarına dair bir sağlık raporu almaları gerekiyor. Bu şartları karşılayan vatandaşlar evde bakım maaşlarını yakınları alacak şekilde almaya hak kazanıyor. Konu hakkındaki gelişmeler için haberimizi takip etmeye devam edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal