Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller listesi 10 Nisan 2022 Pazar

Bakıma ihtiyacı olan vatandaşlar her gün olduğu gibi 10 Nisan 2022 Pazar gününün evde bakım maaşı yatan iller listesini öğrenmeye çalışıyor. Peki evde bakım maaşı yattı mı? Yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

09.04.2022-23:30 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-23:30) Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller listesi 10 Nisan 2022 Pazar

Günlük hayatlarını kendi başlarına idame ettiremeyen ve bakıma muhtaç olan kişiler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bakıma muhtaç kişilere verdiği evde bakım maaşı konusundaki son gelişmeleri büyük bir dikkatle takip ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın her ay belirli ihtiyaç sahiplerine yatacağını açıkladığı evde bakım maaşının Nisan ayı içerisinde hangi illere ve ne zaman yatacağı büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor. 10 Nisan 2022 Pazar günü evde bakım maaşının yattığı illerin listesini öğrenmek isteyen vatandaşlar arama motorlarını meşgul etmeyi sürdürüyor.

Evde bakım maaşı yattı mı?

evde bakım maaşı

Nisan ayı içerisinde bakıma muhtaç olan kişilere bakanların hesaplarına yatacak olan evde bakım maaşının yatıp yatmadığı konusunda araştırmalar sürüyor. 2022 yılında yapılan zamla birlikte 2354 TL’ye yükselen evde bakım maaşını sorgulamak isteyen isterlerse ‘’BAKIYE’’ yazıp ‘’4747’’ SMS atabilir, isterlerse de E-Devlet’e T.C. kimlik numaraları ve E-Devlet şifreleriyle birlikte giriş yaparak sorgulama işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler.

Evde bakım maaşının ne zaman hesaplarda olacağı konusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kanadından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Nisan ayının ilk iki gününde sırasıyla Ordu ve Tokat illerinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evde bakım maaşı verileceği ifade ediliyor. Diğer illerdeki vatandaşların ne zaman evde bakım maaşı alacağı ise henüz bilinmiyor.

Evde bakım maaşı almak isteyenlerin bakıma muhtaç olması, gelirinin asgari ücretin yarısından az olması ve engelli olduklarına dair bir sağlık raporu almaları gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal