Evde bakım maaşları hesaplara yatırılıyor? Ödemelerden kimler yararlanacak? Evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Evde bakım maaşları hesaplara yatırılmaya başlandı. Hastalarına evinde bakan binlerce vatandaşı yakından ilgilen konuyla ilgili gelişme yaşandı. Ödemeler hesaplara yatırılırken, evde bakım maaşları ne kadar oldu? Ödemelerden kimler yararlanabilecek? Gibi sorulara da yanıt aranıyor.

27.03.2022-16:15 - (Son Güncelleme: 27.03.2022-16:15) Evde bakım maaşları hesaplara yatırılıyor? Ödemelerden kimler yararlanacak? Evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Devletin, evde bakıma muhtaç hastalarıyla ilgilenen vatandaşlara verdiği evde bakım maaşları hesaplara yatırılıyor. Evde bakım ödemesi bekleyen vatandaşlar, maaşların ne zaman yatacağı konusunu araştırmaya devam ediyor. 15 Mart’ta başlayan ödemeler binlerce kişinin hesabına yatırıldı. Evlerinde engelli, muhtaç yaşlı ve hasta olan vatandaşların hesaplarına 2 bin 354 TL yatırıldı. Mart ayının ödemeleri ayın 15’inde başlarken, 31 Mart tarihinde ödemeler sona erecek.

Evde bakım ödemesi bekleyen vatandaşlar, ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını Ziraat Bankası üzerinden SMS yoluyla veya e-Devlet hesapları üzerinden giriş yaparak kontrol edebilir. Evinde bakıma muhtaç bireyleri olan kişiler bu ödemelerden yararlanmak için e-Devlet üzerinden başvuru yapabilmektedir. Başvuruda bulunan ve başvurusu onaylanan kişilere aylık 2 bin 354 TL ödeme yapılmaktadır.

Evde Bakım Ücretleri

2022 yılında evde bakım ücreti ödemeleri, Ocak- Temmuz dönemi olarak 2 Bin 354 TL olarak yatırılacaktır. Evde bakım maaşı ödemeleri hakkında bilgi almak isteyenler, e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına giderek bu bilgilere ulaşabilecekleri gibi Ziraat Bankası üzerinden SMS yolu ile de bilgi alabilirler. Sistemde kaydı bulunan vatandaşlar ise T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sorgulama yapabilir.

SMS yoluyla bilgi almak isteyen ve maaşlarını Ziraat Katılım Bankası’ndan alan vatandaşlar, 4747’ye BAKİYE yazıp mesaj atarak bilgi alabilmektedir. 

Evde bakım maaşları; Tokat, Kırşehir, Bolu, Osmaniye, Ordu, Afyonkarahisar, Hatay, Çanakkale, Aksaray, İzmir, Antalya, Diyarbakır, Ankara, Kırıkkale, Balıkesir, İstanbul, Konya, Kocaeli, Şanlıurfa, Niğde, Bilecik, Uşak, Gaziantep, Manisa, Mersin, Çorum, Samsun, Bursa, Adana, Batman, Düzce, Sakarya, Kayseri ve Tekirdağ illerinde yapılmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal