Evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? 2022 evde bakım maaşı şartları neler? Evde bakım maaşı ne kadar? 2022 Kasım evde bakım maaşı yatan iller listesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan evde bakım maaşının yatıp yatmadığı sorusu gündemden düşmüyor. Vatandaşlar Kasım ayının ortasına gelinmesiyle beraber ‘’Evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? 2022 evde bakım maaşı şartları neler? Evde bakım maaşı ne kadar?’’ gibi soruların yanıtlarını internet üzerinden araştırıyor. İşte 2022 Kasım evde bakım maaşı yatan iller listesi...

15.11.2022-13:10 - (Son Güncelleme: 15.11.2022-13:10)

Evde bakım maaşı yatan iller vatandaşların sorguladığı konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın her ay hesaplara yatırdığı evde bakım maaşının bu ay yatıp yatmadığı sorusunu öğrenmek isteyenler arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki Evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? 2022 evde bakım maaşı şartları neler? Evde bakım maaşı ne kadar?

Evde bakım maaşı hesaplara yattı mı?

Her ayın 15. gününde hesaplara yatan evde balım maaşı bu ay henüz yatırılmadı. Evde bakım maaşı yatan iller listesi sorgulama için E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabiliyor.

Kasım Evde Bakım Maaşı

2022 evde bakım maaşı şartları neler?

Evde bakım maaşı almak için gerekli şartlar şu şekilde:

- Engelli kişinin sağlık raporunda “ağır engelli’’ kısmının işaretli olması gerekir.

- Eve giren her türlü gelirin toplanıp kişi sayısına bölünmesinde, kişi başı gelirin asgari ücretin üçte ikisinin altında gelir olmalıdır. Bu miktar 2019 yılı için 1219.35 liradır. Bu miktarın eşiti ya da üzerinde rakam çıktığında evde bakım maaşı bağlanmaz.

- Sosyal hizmetler yetkililerinin yaptığı sosyal incelemede, engelli kişinin bakıma ihtiyacının olduğu tespit edilmiş olmalıdır.

Evde bakım maaşı ne kadar?

Temmuz ayında maaşlara yapılan zamlarla birlikte evde bakım maaşında da artış yaşandı. Buna göre evde bakım maaşı 2.706 TL’den 3.340 TL’ye yükseldi. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal