Ev Sahipleri Emlakçı Komisyonu İstiyor

Düzce'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte kentlere dönüş yapılmasının ardından kira fiyatları üzerine araştırma yapılması üzerine ev sahiplerinin emlakçıyım diyerek komisyon aldıkları belirlendi.

14.09.2021-14:54 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-15:51) Ev Sahipleri Emlakçı Komisyonu İstiyor

Düzce'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte kentlere dönüş yapılmasının ardından kira fiyatlarındaki artışın sebepleri üzerine araştırma yapan Düzce Emlakçılar Derneği, ev sahipleri kendilerini emlakçı olarak tanıtıp, öğrencilerden bir kira peşin, bir aylık depozito ve 'emlakçı komisyonu' istedikleri belirlendi.

DÜZCE'DE ÜNİVERSİTELERİN BAŞLAMASIYLA FİYATLAR ARTTI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte üniversiteler akademik hayata başladı. Bununla birlikte Düzce Üniversitesi çevresindeki konutlarda kira fiyatları 3-4 kat yükseldi.

KİRA FİYATLARINDAKİ ARTIŞLARIN NEDENLERİ ARAŞTIRILDI 

Düzce Emlakçılar Derneği kira fiyatlarının aşırı artışındaki sebepleri araştırırken, ev sahiplerinin emlakçı oyununu da meydana çıkardı.

EV SAHİPLERİ KENDİLERİNİ EMLAKÇI OLARAK TANITTI 

Yapılan incelemelerde ev sahiplerinin kendi numaralarının da üzerinde bulunduğu emlakçı afişleri bastırıp kendi evlerine astıkları, bu yolla evi tutmak isteyen öğrenci ve ailelerinden bir kira peşin, bir kira depozito ve bir kira bedeli de emlakçı komisyonu talep ettikleri tespit edildi.

EV SAHİPLERİ FIRSAT TİCARETİNE BAŞLADI

Konuya ilişkin açıklama yapan Düzce Emlakçılar Derneği Başkanı Ömer Kaya, yasakların ardından evlere olan talebin artmasıyla birlikte fırsat ticaretinin ortaya çıktığını ifade etti ve son dönemlerde bize gelen şikayetler doğrultusunda çalışmalarını başlattığını ifade etti.

EV SAHİPLERİ EMLAKÇI KOMİSYONU TALEP EDİYOR

Yapılan tespitlerin doğrultusunda çok korkunç tespitlerle karşılaştıklarını ifade eden Kaya, ''Üniversitelerde yüz yüze eğitimler başlıyor. Düzce Üniversite çevresinde de üniversite öğrencilerine yönelik konut projeleri var. Yurtlar var, ancak yurt kapasitesi yetmediği için öğrenciler apart, 1+1 ya da stüdyo daire tutmaya çalışıyor. Bu aşamada o projelerde daire alan ev sahipleri var. Kendilerini emlakçı olarak tanıtıyorlar. Yaptıkları kiralamadan komisyon da talep ediyorlar. Bazıları 4-5 ay karşılığında kira talep ediyor. Bunlar hukuki değil, kapıcı, inşaatçı, bakkal sahibi emlakçı olmuş. Kendi dairelerine emlakçı yazmışlar'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal