Etli Kuru Fasulye Tarifi

Etli kuru fasulye Türk geleneğini yansıtan muhteşem yemeklerden biri. Eğer bu milli yemeğimizi hala yapmadıysanız tarifimizi mutlaka deneyin hem çok basit hem de çok lezzetli bir yemek. Etli kuru fasulye nasıl yapılır? İşte detaylar...

03.07.2020-13:51 - (Son Güncelleme: 08.01.2022-14:23)

Etli kuru fasulye,Türk geleneğini yansıtan muhteşem yemeklerden biri. Eğer bu milli yemeğimizi hala yapmadıysanız tarifimizi mutlaka deneyin hem çok basit hem de çok lezzetli bir yemek.İşte püf noktaları ile etli kuru fasulye tarifi...

PÜF NOKTALARIYLA ETLİ KURU FASULYE 

Etli kuru fasulye için gereken malzemeler:

- 4 dilim pastırma

- 1 büyük boy soğan

- 4 sivri yeşilbiber

- 1 çorba kaşığı biber salçası

- 1 bardak rendelenmiş domates suyu

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 4 çorba kaşığı zeytinyağı

- 3 çorba kaşığı tereyağı

- 800 gr haşlanmış kuru fasulye

- 1,5 ila 2 bardak su


Etli kuru fasulye için; ilk olarak soğanlarınızı küp küp yemeklik şekilde doğrayın ve biraz zeytinyağı koyduğunuz tencerede güzelce kavurmaya başlayın ardından pastırmaları ince küçük dilimler halinde keserek soğanların üstüne ilave edin ve kavurmaya devam edin. Yaklaşık bir çorba kaşığı biber salçasını ekledikten sonra kavurmaya devam edin Ve domates suyunu ekleyerek pişirmeye devam edin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Sıra geldi ufak ufak doğradığınız biberlerinizi eklemeye. Onları da ekleyerek pişirme eylemine devam edin ardından haşladığınız fasulyelerini güzelce süzün ve yemeğinize katarak pişirmeye devam edin ve biraz daha su ekleyin. Pişmesi bittikten sonra ise ocağın altını kapatmadan önce tereyağını ekleyin ve ocağın altını öyle kapatın. 

KURU FASULYE NASIL HAŞLANIR?

Fasulyelerinizi bir gece öncesinden üzerini geçecek kadar suya koyarsanız eğer beklenen zamanda fasulyeleriniz yumuşamaya yaklaşacaktır. Çünkü fasulyeler gece boyunca suda beklediği zamanda suyu çeker ve şişmeye başlar buda iyi pişebilmesi için mutlaka yapılması gereken şeylerden biridir. Burada dikkat etmeniz gereken şey su koyma konusunda elinizi kesinlikle korkak alıştırmayın çünkü fasulyeler sandığınızdan çok su çekecektir. O yüzden yaklaşık olarak fasulyelerinizi koyduğunuz kabın 4-5 parmak yukarısında su koymalısınız. Ardından ertesi gün fasulyelerinizi haşlayacağınız zaman bu suyu süzüp yeni bir su koyarak ateşe koymalısınız buda çok önemlidir. Fasulyelerinizi beklettiğiniz suda haşlamamalısınız. Sonrasında temiz su koyup kaynattığınızda fasulyeleriniz yumuşayacaktır. Bunu anlamak için arada tadına bakarak kontrol edebilirsiniz. Fasulye pişerken üzerinde köpüklenme yapacaktır. Buda dikkat etmeniz gereken şeylerden biri pişerken üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile almalısınız.

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal