Estetik Nedir, En İyi Burun Estetiği Nerede Yapılır?

Son yılların en çok uygulanan tıbbi işlemlerinin başında şüphesiz estetik operasyonlar geliyor. Peki estetik nedir? Medikal estetik yöntemleri nelerdir? Estetik fiyatları 2022, en iyi burun estetiği nerede yapılır? Sorularını cevapladık…

09.03.2020-17:27 - (Son Güncelleme: 08.12.2021-18:14) Estetik Nedir, En İyi Burun Estetiği Nerede Yapılır?

Sosyal medyanın kullanımı arttıkça, estetik operasyonlara olan ilgide giderek arttı. Yapılan bir araştırmada son yıllarda estetik yaptırma oranının yüzde 80 arttığı bilgisi yer aldı. Peki estetik nedir? Medikal estetik yöntemleri nelerdir? Estetik fiyatları 2022, en iyi burun estetiği nerede yapılır? tüm merak edilenleri sizler için bir araya getirdik.

SON YILLARIN EN ÇOK TERCİH EDİLEN OPERASYONU ESTETİK NEDİR?

Estetik, medikal müdahale ile kişinin dış görünümü üzerinde uygulanan cerrahi bir işlemdir. Genellikle yaşlanma etkileri, stres, sigara kullanımı gibi etkenler zamanla cildin genç ve canlı görünümünü kaybetmesini önlemek için başvurulur. Zamanla meydana kişide meydana gelen fiziksel deformeler rahatsızlık hissi uyandırır. Estetik işlemler ise noktada birçok kişinin başvurduğu yöntemlerdendir. 

ESTETİK MÜDAHALELER NELERDİR?

Rinoplasti - Estetik burun ameliyatı: En yaygın estetik cerrahi operasyonlarından olan rinoplasti ile burun kemeri alınabilir, burun ucu kaldırılabilir veya inceltilebilir ve nefes alma problemleri giderilebilir.

Meme estetiği: Estetik müdahaleler ile meme büyütme veya küçültme, meme dikleştirme, meme asimetrisi gibi işlemler yapılabiliyor. Erkeklerde de yapılabilen meme estetiği genellikle memedeki yağ dokusu artışı üzerine olup, küçültme olarak karşımıza çıkıyor.

Liposuction - Yağ alma ameliyatı: Vücuttaki fazla kilonun, istenmeyen yağ birikimlerinin bir aspiratör yardımıyla alınması olarak biliniyor. Yağ alma ameliyatı eğer deri yapısı uygunsa vücuttaki neredeyse her bölgeye uygulanabilen bir işlemdir.

Karın germe ameliyatı: Özellikle aşırı kilo kaybı veya soğum sonrası karı bölgesindeki sarkmanın düzeltilmesi için uygulanan bir operasyondur. Sarkmış deri ve fazla yağ tabakası üzerine yapılan bir işlemdir. Bu müdahaleyle karın bölgesi daha sıkı, gergin ve düz bir görünüme kavuşur.

Estetik nedir?

Blefaroplasti - Göz kapağı ameliyatı: Yaşlanma, genetik faktörler ve yerçekiminin etkisiyle göz kapaklarındaki yorgun ve uykulu görünümü ortadan kaldırma sebebiyle yapılan bir ameliyattır. Sarkan deri ve kas dokusu, torba şeklindeki yağ dokusu alınarak kişinin daha genç ve canlı bakışlara sahip olması sağlanır. Kaş kaldırma ameliyatıyla birlikte yapılarak daha kalıcı ve belirgin bir sonuç elde edilir.

Yüz germe ameliyatı: Kulak önünden saç içine doğru uzanan bir kesi sayesinde fazla deri alınarak sarkan ve kırışmış boyun ve yüz derisi gerilir. Birden fazla estetik operasyonla birlikte yapılarak daha etkili bir yüz gençleştirme elde edilebilir.

Kulak estetiği: Özellikle doğumsal kulak deformasyonlarının başında kepçe kulak gelir. Erişkin dönemde de yapılmasına karşın ideal zaman, çocuk okula başlamadan hemen önce yapılmasıdır. Ameliyat kesisi kulak arkasında olacağından herhangi bir iz görülmeyecektir.

MEDİKAL ESTETİK ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Dolgu tedavisi, yüzde oluşan kırışıklıkları ameliyatsız şekilde geçici olarak düzeltmek adına uygulanır. Özellikle kolajen ve cildin ihtiyacı olan diğer maddeler, cilde enjekte edilerek yaşlanma ve sarkma etkileriyle oluşan çökmeler doldurulur. Böylelikle kırışıklıklar ve cildi yaşlı gösteren çökmeler kapatılır. Mezoterapi yöntemiyle cilde aminoasitler ve vitaminler enjekte edilir. Kırışıklık, saç dökülmesi ve cilt çatlaklarına karşı iyileştirici ve canlandırıcı etkisi vardır. Cilt soyma estetiği ile zararlı ışınlardan kaynaklanan cilt lekeleri, renk eşitsizlikleri ve sivilce/akne izleri düzeltilebilir. Dış etkenlerle oluşan kalıcı yara izleri de bu yöntemle tedavi edilebilir. 

En iyi burun estetiği nerede yapılır?

EN İYİ BURUN ESTETİĞİ NEREDE YAPILIR?

En sık yapılan estetik işlemlerin başında burun estetiği gelmekte. Sağlık nedeniyle gerçekleştirilen cerrahi işlemler son dönemlerde estetik kaygısı nedeniyle daha çok yaptırılmakta. Estetik denilince de akla ilk gelen burun estetiği. Peki en iyi burun estetiği nerede yapılır? sizin için araştırdık. 

Estetik operasyona olan ilginin artması beraberinde merdiven altı operasyon yapan birçok yerin türemesine de neden oldu. Oldukça önemli bir cerrahi işlem olan Estetik operasyonu için muhakkak uzman kadrolardan oluşan, tam donanımlı hastaneler tercih edilmelidir. Burun estetiği yaptırmadan önce mutlaka detaylı bir araştırma yapmalı, birkaç doktora muayene olmalı ve işlem hakkında detaylı bilgi almalısınız. Unutmayın en iyi estetik hastanede yapılır. 

PEKİ ESTETİK FİYATLARI NEDİR? 

Estetik fiyatları hakkında en çok merak edilen bir diğer konu ise estetik operasyonların fiyatları. Estetik operasyon yapan yerlerin artması ile cerrahi operasyonlar arasında da fiyat farklılıkları meydana geldi. Estetik operasyonların sabit bir fiyatı olduğunu söylemek doğru değildir. Yapılan işleme göre estetik operasyonun fiyatı belirlenir. 

TÜRKİYE'NİN PLASTİK CERRAHİ ALANINDAKİ YERİ

- 2020 yılı verilerine göre ise Plastik cerrah sayısının en fazla olduğu ülkeler sıralamasında  Amerika Birleşik Devletleri 1.sırada yer alırken Brezilya 2. sırada Çin 3. sırada Türkiye ise 11. sırada yer aldı. 

- En fazla estetik ameliyat yapılan ülkeler arasında Amerika Birleşik Devletleri 1. sırada yer alırken Türkiye 9. sırada yer aldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal