Burun Estetiği Hakkında Merak Edilenler

Bazı kişiler burunlarını beğenmez ve bu durumu kafasında büyütmeye başlar. Herkesin burnuna baktığını düşünerek sürekli eliyle kapatmaya çalışır. Hayatının her köşesinde kendine olan güvenini kaybeder ve bu durum zamanla başarısını etkilemeye başlar. Ancak doğru estetik müdahalelerle bu durum çözülebilir.

21.02.2020-09:54 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-09:35) Burun Estetiği Hakkında Merak Edilenler

Burundaki şekil bozukluklarını onarmak olarak tanımlanan rinoplasti bir diğer adıyla burun ameliyatı; burun kemerinin veya burun ucunun şeklinin değiştirilmesi, burnun küçültülmesi veya büyütülmesi, burun deliklerinin ufaltılıp, burun kökü ile alın arasındaki veya burun ucu ile dudak arasındaki mesafenin değiştirilmesi ameliyatıdır. Estetik görünümün yanı sıra rinoplasti, nefes almada sorun yaratan sinüzit, burun eti, polip veya deviye septum gibi sağlık sorunlarının da giderilmesini sağlar.

BURUN AMELİYATI HANGİ DURUMLARDA UYGULANIR?

Burun ameliyatlarının yapılmasının nedeni estetik kaygılar olabileceği gibi sağlık açısından da ihtiyaç duyulabilir. Bu noktada burnun büyük olması, kemerinin olması veya burun ucunun düşük olması gibi nedenlerle başvurulabilir. Aynı zamanda travmalara bağlı olarak yaşanan şekil bozukluklarının düzeltilmesinde de burun ameliyatı yapılması tercih edilebilir. Bunun yanı sıra simetri bozukluklarında burun ameliyatı sorunun çözümü için iyi bir seçenektir.

KADIN VE ERKEKLERE UYGULANAN BURUN AMELİYATLARI FARKLI MI?

Kadın ve erkeklerin burun şekli farklı olduğu için birbirinden ayrılır. Üstelik kadın ve erkeklerin ameliyat sonrasındaki burunlarının şekli için beklentileri farklıdır. Şöyle ki, genel olarak kadınlar daha kavisli ve yumuşak görünümlü burun yapısı isterken ederken erkekler ise daha düz hatlı burunları tercih ediyor. Doktorlar açısından bakıldığında ise kadın ve erkekler arasındaki farkı burun ucu ve dudak arasındaki mesafe belirliyor. Bunda erkekler için açı 90 derece iken kadınlar için biraz daha fazladır. Dolayısıyla kadınların burnu erkeklerin burnuna göre çok daha dik yapılır.

BURUN UCU ESTETİĞİ NEDİR?

Kişileri estetik açıdan en çok endişelendiren konuların başında burun ucundaki sorunlar gelmektedir. Birçok kişi doğuştan sahip olduğu burun ucunu beğenmemekte ve düzelttirmek istemektedir. Çünkü burnun görünümünü etkileyen faktörlerin başında burun ucu gelmektedir. Bu noktada burun ucunda görülen problemler şu şekilde özetlenebilir;

  • Burun ucunun sıkıştırılmış gibi gözükmesi,
  • Burun ucunun olması gerekenden geniş olması,
  • Burun ucunun düşük olması,
  • Burun deliklerinin simetrik olmaması,
  • Burun ucunun gereğinden kalkık olması,
  • Burun ucunun gereğinden fazla sivri olması.

BURUN AMELİYATI İYİLEŞME SÜRESİ NE KADARDIR?

Burun ameliyatı uygulanan yeni yöntemlerle kolay işleyen bir süreç haline geldi. Büyük ve zorlayıcı tamponların kalmaması, ağrılı, sancılı günlerin tarihe karışması, uzun süre geçmeyen morluklar kalması ile birlikte çoğu insan tatil günleri ameliyat olup bir hafta sonrasında günlük yaşamına veya işine dönebiliyor. Fakat bu durum hem teknolojik gelişmelerle hem de ameliyatı yapan doktorun yetkinlik derecesiyle ilgili bir durumdur. Şöyle ki, aynı yöntemlerle ameliyat olup çok farklı sonuçlarla karşılaşan hastalarda olabiliyor. Buradaki ayırıcı özellikler; doktorun ne kadar uzman olduğu, ameliyat geçmişi ve kullandığı teknikler. Bu konuda hayal kırıklığına uğramamak adına burun ameliyatı olmak isteyen kişilerin doktor seçiminde çok dikkatli olması gerekiyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal