Maske Corona Virüsünden Koruyor mu?

Çin’de ortaya çıkan ve 20’den fazla ülkeye yayılan Corona virüsü solunum yoluyla bulaştığı için birçok kişi kendini, ağzına taktığı maskelerle korumaya çalışıyor. Peki, maske takmak virüsten korur mu? Detaylar haberimizde…

07.02.2020-12:17 - (Son Güncelleme: 07.02.2020-11:50) Maske Corona Virüsünden Koruyor mu?

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi Program Yöneticisi Prof.Dr. Toker Ergüder, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüsün, yeni bir virüs olmadığını söyledi. Daha önce hem Çin'de hem de Orta Doğu'da corona virüse bağlı salgın hastalıklar görüldüğünü belirten Prof. Dr. Ergüder, corona virüsü ailesinden olan bu virüse daha önce rastlanmadığı için 'yeni corona virüs' adı verildiği söyledi.

MASKE CORONA VİRÜSÜNDEN KORUYOR MU?

Havaların soğumasıyla birlikte her yıl ortaya çıkan grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı önlemler alırız. Bunlardan bazıları; sık sık sabunla elleri yıkamak, hapşırırken veya öksürürken ağzı mendiller kapatmak, hasta kişilerin bulunduğu ortamda bulunmamaya özen göstermek, bulunmak zorundaysak temas etmemek gibi. Corona virüsünden korunmak içinde yine aynı önlemleri almak gerekir. Buna ek olarak da çiğ et yenilmemesi gerekir.  Prof. Dr. Ergüder, “Etlerin mümkün olduğu kadar pişirilerek, kaynatılarak yenmesi gerekir. Türkiye'de bu durum çok yok ama yabani hayvanlara, bilmediğimiz hayvan türlerine çok fazla dokunmamak gerekir," diye konuştu.

Salgınla ilgili sosyal medyada ve internet ortamında yer alan birçok bilginin yanlış olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ergüder, "Örneğin evcil hayvanlardan bulaşır mı? Bulaşmaz. Çin'den gelen paketlerde virüs olabilir mi? Olmaz. Antibiyotikler işe yarar mı? Antibiyotikler işe yaramaz, antibiyotikler bakterilere yöneliktir ama bu virüs. Onlar da bir işe yaramaz. Bize sorulan başka bir soru, 'Bu maskeler korur mu?' Maskeler sizin başkasından virüs almanızı engellemiyor. Maskeler, hastalığınızın damlacık yoluyla başkalarına bulaşmasını önlüyor. O yüzden biz genel topluma maske takmayı da çok önermiyoruz. Bir kişinin eğer hastalığı varsa ya da böyle bir şüphe varsa onlarla çok fazla yakın temasta bulunmamak gerekir" ifadelerini kullandı. Salgınla ilgili bazı bitkisel ilaçlar ve yöntemler ortaya çıktığını ancak yeni bir virüs olduğu için bilinen bir ilacı ya da aşısının olmadığını kaydeden Prof. Dr. Ergüder, Sağlık Bakanlığı'nın gerekli önlemleri aldığını ve alınan kararlara uyulması gerektiğini söyledi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal