Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Kaçtığı İçin Özür Diledi

Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, 15 Ağustos’ta Taliban yönetiminin Kabil’i kuşatmasıyla birlikte ülkeden kaçmıştı. Eşref Gani kaçtığı için Afgan halkından özür diledi.

08.09.2021-17:42 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-17:42) Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Kaçtığı İçin Özür Diledi

Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani kendi resmi Twitter hesabından açıklama yaparak Afganistan’dan kaçtığı için halktan özür diledi. Gani 15 Ağustos’ta kaçarak ülkeyi Taliban yönetimine resmen teslim etmişti.

KAÇTIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM, 6 MİLYON İNSANIN HAYATINI KURTARMANIN TEK YOLU BUYDU

Eşref Gani Twitter hesabından açıklama da Afganistan’dan ayrılma kararının hayatında aldığı en zor karar olduğunu belirterek ‘'Silahların susması için buna mecburdum. Hayatımda aldığım en zor karardı. Afgan halkından özür diliyorum. Afgan halkına olan bağlılığım hiçbir zaman sarsılmadı ve hayatımın geri kalanında bana rehberlik edecek. 6 milyon vatandaşı kurtarmanın tek yolu buydu. Afgan halkına, Taliban'ın beklenmedik bir şekilde şehre girmesinin ardından 15 Ağustos'ta Kabil'den aniden ayrıldığım için bir açıklama borçluyum. 1990'ların İç Savaşı sırasında şehrin yaşadığı aynı korkunç savaş ortamının tekrar yaşanmaması için ülkeyi terk etmemi tavsiye eden saray güvenliğinin ısrarı üzerine ayrıldım’ dedi. Gani açıklamasının devamında da niyetinin Afgan halkını terk etmek olmadığını vurguladı.

Taliban’ın Afganistan’ın başkenti olan Kabil’i kuşatmasının ardından meşru hükümet istifasını açıklamış ardından da Cumhurbaşkanı Eşref Gani istifa ederek ülkeden kaçmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal