İtalya'da 10 TL'ye Tek Şartla Ev Sahibi Olunabiliyor!

Roma'da herkesi hayrete düşürecek bir kampanya başladı. Roma'nın yakınlarında bulunan Maenza'da, evler 1 euro olarak yani TL karşılığında satışa sunuldu. Fakat bunun için tek bir şart isteniyor.

08.09.2021-17:32 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-17:32) İtalya'da 10 TL'ye Tek Şartla Ev Sahibi Olunabiliyor!

İtalya, tarihi binaları kurtarmak ve kasabada yaşayan nüfusu yükseltmek için başlanan uygulamada tek bir şart bulunuyor, o da evleri yenileme şartı.

İtalya'da süren 1 euro’ya ev satışı, ülkenin ücra köşelerinde oturan insanlar için adeta yeni bir fırsat oldu.

Bulunduğumuz ay içinde, Roma'nın Latium bölgesinde yer alan Maenza kasabası, 1 doların çok az üstünde konut satmaya başladı.

Roma’nın güneyinde bulunan Lepini tepelerinde de yeni gelecek olan yerleşimcileri buraya çekmek amacıyla birçok taş konut satışa sunuldu.

KULLANILMAYAN YAPILARI RESTORE ETMEK AMACI TAŞIYOR 

Belediye Başkanı Claudio Sperduti ise sakin sokaklara yeniden doğuş paktı başlattığını ifade etti. Amaçlarının, kullanılmayan bütün yapıları tekrar kullanılır hale getirmek olduğunu vurguladı.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Belediye Başkanı Claudio Sperduti konuşmasının devamında, ‘Her seferinde bir adım atıyoruz. Aileler iletişime geçip eski evlerini bize teslim ettikçe, her şeyi çok şeffaf hale getirmek için bunları web sitemizden kamu duyuruları aracılığıyla piyasaya sürüyoruz.’ifadelerine yer verdi. 

Alıcıların belli mülk taleplerini gerçekleştirmek için belediye binasıyla iletişime geçmek için davet edilip, yerel yetkililerin de ihtiyaçlarını karşılayacaklarını dile getirdi. Bununla beraber, ‘Kasaba, bazıları harap durumları nedeniyle yoldan geçenler için potansiyel bir tehlike haline gelen yaklaşık 100 ihmal edilmiş mülke yeni bir soluk getirmeyi umuyor.’ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal