Esenyurt'ta meydana gelen yangın paniğe yol açtı: Vatandaşlar binada mahsur kaldı!

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bulunan bir apartman, dün akşam saatlerinde meydana gelen yangınla sarsıldı. Beş katlı bu binada, henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü çıkan yangın, bölgedeki sakinler arasında büyük bir endişe ve paniğe neden oldu. İtfaiye ve polis ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, mahsur kalan vatandaşlar da kurtarıldı.

28.03.2024-13:21 - (Son Güncelleme: 28.03.2024-16:05) Esenyurt'ta meydana gelen yangın paniğe yol açtı: Vatandaşlar binada mahsur kaldı!

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde, Necip Fazıl Kısakürek Mahallesi'nde meydana gelen Yangın, Girdap Sokak'ta bulunan binanın bodrum katında başladı ve kısa sürede üst katlara yayıldı. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek için olay yerine sevk edilirken, polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemleri aldı. Ancak, Yangın nedeniyle binanın merdiven boşluğu dumanla dolduğu için üst katlarda bulunan bazı sakinler mahsur kaldı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, hemen yangına müdahaleye başladı ve aynı zamanda üst katlarda mahsur kalan insanları kurtarmak için çalışmalara başladı. Mahsur kalanların bazıları, dumanın etkisinden korunmak için çatıya çıkmak zorunda kaldı. İtfaiye ekipleri, özel ekipmanlarla çatıya çıkan insanları güvenli bir şekilde kurtardı ve aşağıya indirdi.

Yangın sırasında dumandan etkilenen bazı vatandaşlar ise ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Sağlık ekipleri, dumandan etkilenen ve panik yaşayan insanlara müdahale etti ve gerekli tedavileri uyguladı.


Olay yerinde inceleme başlatıldı

Yangın sonrasında, olay yerinde geniş çapta bir inceleme başlatıldı. Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, yetkililer soruşturmanın derinleştirilerek sürdürüleceğini açıkladılar. Bölgedeki güvenlik önlemleri artırılırken, yangının yol açtığı hasarın boyutu da belirlenmeye çalışılıyor.

Esenyurt'ta yaşanan bu yangın olayı, bölgedeki sakinler arasında büyük bir endişe ve tedirginlik yaratırken, yetkililerin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde can kaybı yaşanmadı ve yangın kontrol altına alındı. Yangının neden kaynaklandığı ve binada ne gibi hasarlar oluştuğu konusunda yapılacak olan detaylı inceleme ve raporların ardından daha fazla bilgiye ulaşılması bekleniyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal