Esenyurt'ta Çocuğunu Sokağa Çıkartan Babaya Ceza Yağdı

20 yaş ve altı için sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, Esenyurt'ta bir baba çocuğunu dışarı çıkarttı. Akülü arabayı kendi arabasının arkasına iple bağlayan babanın ehliyetine el konulurken, 3 bin 460 lira para cezası kesildi. Baba ayrıca 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılnacak.

20.04.2020-11:51 - (Son Güncelleme: 20.04.2020-12:38)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını ülkemizdeki etkisini göstermeye devam ediyor. Bu kapsamda 20 yaş ve altı için sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, İstanbul Esenyurt'ta ilginç bir olay yaşandı. 

Esenyurt Namık Kemal Mahallesi'nde yaşayan M.A., canı sıkıldığı için çocuğunu yasaklara rağmen dışarıya çıkarttı. Baba, oğlunun akülü arabasını, kendi arabasının arkasına bağladı ve Tonguç Baba Caddesi üzerinde gezdirmeye başladı. Çevrede bulunan bir vatandaş ise bu anları kayıt altına aldı.

Bu görüntüler sosyal medyada viral olurken baba tepkileri de üzerine çekti. Bunun üzerine ekipler konuyla ilgili olarak inceleme başlatırken, otomobilin plakasından sahibini tespit etti. M.A., evinde gözaltına alınırken, M.A. hakkında, "Umumi Hıfzısıhha Kanununa Muhalefet"ten 3 bin 180 lira, "trafiği tehlikeye düşürmek" suçundan ise 280 lira idari para cezası kesildi. M.A.'nın ehliyetine de el konuldu.

Öte yandan M.A., "Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" maddesinden adli işlem yapılmak üzere Esenyurt Polis Merkezi Amirliğine sevk edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal