Esed, PYD'yi Hüsrana Uğrattı!

Amerika ve Rusya'dan beklediği desteği göremeyince asılan bayrakları kaldıran terör mensupları, Esad'ın Rakka hareketiyle yerle bir olacak.

29.03.2018-11:38 - (Son Güncelleme: 29.03.2018-11:44) Esed, PYD'yi Hüsrana Uğrattı!

Aldıkları emirler kapsamında çalışan proje terör örgütleri, Suriye'de pek fazla insanın yaşamını yitirmesine sebep oldu. Amerika'nın menfaatleri çerçevesinde destek gören teröristler, yerine göre savaştı yerine göre anlaşmalar yaptı. Olaylardan zarar gören kesim ise en çok sivil halk oldu.

Terör örgütleri arasındaki hain anlaşmayı son olarak Rakka'da kendini gösterdi. Tüm bölgelerde çatışma gerçekleştiren YPG ile DEAŞ, Amerika'dan aldığı direktifler doğrultusunda Rakka'da anlaştı ve yönetim değişikliğine gidildi. Kamyonlara binen DEAŞ'lı teröristler, YPG'li teröristler tarafından el sallanarak yolcu edildi.

Amerika'nın bölgedeki petrol kaynaklarına ele geçirmek için destek sağladığı terör örgütü YPG, Zeytin Dalı Operasyonu ile adeta hüsrana uğradı. Örgütün işgal ettiği yerlerden biri olan Rakka'da da çatışmaların her an başlaması ihtimal. Suriye BM Temsilcisi Beşşar el Caferi, rejim kuvvetleri olarak Rakka'yı İşgal altından kurtaracaklarını ifade etti.

Büyük harekat için hazırlıkların başladığını belirten Caferi, bölgedeki silahlı militanların öldürülmesi için bütün güçleriyle hareket edeceklerini bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Operasyonu'nun ardından herkesten yardım talep eden terör örgütü YPG yandaşları, en son Esad'ın posterlerini asmışlardı. Bazı noktalara da rejim bayrakları asılmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal