Eşe ‘’çirkin karı’’ demek suç olacak: Mahkeme kocayı tazminata mahkum etti

Yargıtay emsal bir karara imza attı. Eşine sürekli olarak ‘’çirkin karı’’ ifadelerini kullanan koca mahkeme tarafından tazminata mahkum edildi. İşte detaylar...

29.08.2022-09:54 - (Son Güncelleme: 29.08.2022-10:18)

Ankara’da yaşayan evli bir çift arasında başlayan boşanma davası içtihatlara girdi. Davacılardan Nurdan M. kocasının kendisine ‘’Çirkin karı’’ ifadesini kullandığı ifade ederek Aile Mahkemesi’ne boşanma davası açtı. 

Kocası kendisine ‘’çirkin karı’’ diyince soluğu mahkemede aldı

Hazırladığı dilekçede kocasının kendisine "Eş ve çocuk her zaman bulunur, anne baba bulunmaz" dediğini de belirten Nurdan M.’nin açtığı davada Aile Mahkemesi boşanma ve manevi tazminat davasıyla ilgili verdiği kararda erkeğin tamamen kusurlu olduğunu belirterek boşanmalarına karar verdi.

Yargıtay karar

Mahkeme kocayı tazminata mahkum etti

Koca Ahmet M. ise eşinin talep ettiği manevi tazminatı ise kişilik haklarına saldırı olmadığını belirtilerek reddetti. Bu durum üzerine Nurdan M. davayı Yargıtay’a taşıdı.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi kararında, erkeğin kadına yönelik söylediği "Çirkin karı" sözünün kişilik haklarına saldırı olduğunu vurgulayarak, kadın yararına uygun miktarda manevi tazminata hükmedilmesi gerektiğini belirtti. Yerel mahkemenin verdiği karar bozularak geri gönderildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal