Erzurum Valiliği 100 Bin Maske Dağıtacak

Ölümcül ve bulaşıcı coronavirüs salgınına karşı her türlü önlemi alan Erzurum Valiliği bu kez de bölge halkına 100 bin maske dağıtılacağını duyurdu. Konuya yönelik açıklamada bulunan Erzurum Valisi Okay Memiş, dağıtımın pazartesi günü gerçekleşeceğini açıkladı.

18.04.2020-08:26 - (Son Güncelleme: 18.04.2020-08:16) Erzurum Valiliği 100 Bin Maske Dağıtacak

Ölümcül ve bulaşıcı coronavirüs salgınına karşı her türlü önlemi alan Erzurum Valiliği bu kez de bölge halkına  100 bin maske dağıtılacağını duyurdu. Konuya yönelik açıklamada bulunan Erzurum Valisi Okay Memiş, dağıtımın pazartesi günü gerçekleşeceğini açıkladı.

DAĞITIMLAR NEREDE GERÇEKLEŞECEK?

Günlük 20 bin maskenin üretildiği kentte, dağıtımlar Cumhuriyet Caddesi, Lalapaşa Camisi, Gürcükapı, Gez Mahallesi, 50. Yıl Sanayi kavşaklarının yanı sıra Palandöken Forum AVM önü ve Aziziye ilçesi Milli Egemenlik Caddesi'nde Vefa Sosyal Destek Grubu üyeleri ile polis ekipleri tarafından yapılacak. 

"BİR HAFTADA 100 BİN MASKE DAĞITACAĞIZ"

Vali Okay Memiş, Erzurum'da önlemlerin sıkılaştırılarak alındığını ve maskelerin halk eğitim merkezlerinde üretildiğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:
"Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren maske dağıtımına başlıyoruz. İlk etapta 20 bin maske üretilerek vatandaşa dağıtılacak ve ilerleyen süreçte bu sayı artacak. Bir hafta içinde toplam 100 bin maskeyi il merkezimizdeki vatandaşlarımıza dağıtacağız. İlçelerimizde ise kaymakamlarımıza talimat verdim onlar da üretime başlayarak orada yaşayan vatandaşlarımıza dağıtım yapacak."

 “AYLIK 90 MİLYON MASKE ÜRETİM HEDEFİ”

"Krizi fırsata çevirme adına birtakım çalışmalarımız var. Kadın bir iş insanı Tekstilkentte şu an boş olan fabrikada mayıs ayında steril maske üretimine başlayacak. Tüm ülke için üretim yapılacak fabrikada aylık 90 milyon maske üretim hedefi var. Ayrıca tulum gibi birtakım sağlık malzemeleri de bu fabrikada üretilebilecek." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal