Ermenistan'da Muhalefetten Sarkisyan'a Suçlama!

Ermenistan’da ordunun muhtıra vermesiyle birlikte başlayan siyasi kriz daha da derinleşirken, muhalefetin başbakan adayı olan Vazgen Manukyan, Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'ı krizi çözmemekle eleştirdi.

09.03.2021-23:36 - (Son Güncelleme: 09.03.2021-23:36) Ermenistan'da Muhalefetten Sarkisyan'a Suçlama!

Manukyan, Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın, Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ın görevden alınması için Başbakan Nikol Paşinyan’ın imzaladığı kararnameyle ilgili karar vermesi gerektiğini açıkladı.

Sarkisyan’ın durumu çözüme kavuşturabilecekken bunu yapmadığını belirten Manukyan, "Bizim cumhurbaşkanımız yok. O, beş yıldızlı sarayda yaşayan zengin bir turist. Bizim bütçemizden, bizim

PROTESTOLAR SÜRÜYOR!

Başkent Erivan’da Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın istifasını isteyen muhalefet, protesto gösterilerini sürdürüyor.

Ermenistan Parlamentosu önünde akşam polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Parlamento binası yakınında toplanan göstericiler ile polis arasında bir süre arbede yaşandı. Durumun sakinleşmesinin ardından muhalifler, protestolarına devam etti.

PAŞİNYAN'A MUHTIRA!

Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, 25 Şubat'ta Başbakan Paşinyan'ı istifaya çağıran bir bildiriye imza atarak, Paşinyan'a muhtıra vermişti.

Paşinyan, hemen Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ı görevden aldığını duyurmuştu.

Muhalefet yanlısı tutum sergileyen Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Gasparyan'ın görevden alınmasına ilişkin kararnameyi imzalamamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal