Erik Dalı Şarkısını Seslendiren Ömer Faruk Bostan Kimdir?

Ömer Faruk Bostan, Erik Dalı şarkısı Youtube’da 100 milyon dinlenmeyi aştı. Erik Dalı şarkısı oyun havası türünde 100 milyonu aşan ilk şarkı oldu. Peki, Ömer Faruk Bostan kaç yaşında, nereli?

27.06.2021-14:26 - (Son Güncelleme: 27.06.2021-14:26) Erik Dalı Şarkısını Seslendiren Ömer Faruk Bostan Kimdir?

Ömer Faruk Bostan’ın seslendirdiği ve 26 Aralık 2016 yılında yayınlanan ‘Erik Dalı’ şarkısı 100 milyonun üzerinde izlenme aldı. Şuanda şarkı 105 milyona ulaştı. Böylece Erik Dalı,Youtube'da en çok dinlenen oyun havası şarkısı ve bu türde 100 milyonu aşan ilk şarkı oldu. Bunun üzerine insanlar, şarkıyı seslendiren Ömer Faruk Bostan’ı araştırmaya başladı.

Ömer Faruk Bostan, aynı zamanda bu hafta yayınlanacak İbo Show konukları arasında da yer aldı. İbo Show bu cumartesi sezon finali ile Star TV ekranlarında 20.00’de izleyici ile buluştu. Bu bölüm ile beraber İbo Show bu sezonu kapattı. İbrahim Tatlıses’in sunduğu İbo Show’un yeni sezon ile beraber tekrar başlaması bekleniyor. Sezon finalinde ise İbo Show, birbirinden değerli konukları ağırladı. İbo Show’un 26 Haziran Cumartesi bölüm konukları; Şafak Sezer, Ankaralı Turgut, Ankaralı Coşkun, Hasan Yılmaz, Hatice ve Ömer Faruk Bostan’dı. Bu konuklar arasında olan Erik Dalı’nı seslendirerek büyük bir üne kavuşan Ömer Faruk Bostan, çok dinlenen şarkıyı Cumartesi akşamı sevenleri için seslendirdi. Bununla birlikte Ömer Faruk Bostan araştırılmaya başlandı.

ÖMER FARUK BOSTAN KİMDİR?

Ömer Faruk Bostan, 1984 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Müziğe ilk adımı Ankara’da attı. Müzik öğretmeninin desteği ile müzik ile tanıştı ve çeşitli müzik aletlerini çalmayı öğrendi. Bu öğretmeninin desteği ile beraber 15 farklı mekanda sahne almaya başladı. İlk olarak Ömer Faruk Bostan, düğün ve organizasyonlarda saz çalarak ün kazandı.

Ömer Faruk Bostan, Youtube platformunda seslendirdiği Erik Dalı şarkısını 26 Aralık 2016 yılında paylaştı. Bu şarkı ile o tarihten beri 100 milyon üzeri izlenme aldı. Hem ün kazanan Bostan, hem de bu platformdan para kazandı. Bostan’ın Youtube üzerinden bu dinlenme sayısı ile yüksek meblağlar kazandığı söyleniyor. Bostan, bu şarkıyı kendi bestelemedi. Bestesi ve sözleri hazır olan şarkıyı seslendirdi.

ŞARKI MAHKEMELİK OLDU

Ciddi bir izlenme sayısına sahip olan şarkı, Ömer Faruk Bostan ve yapımcısı arasındaki anlaşmazlık sebebi ile mahkemeye taşındı. Erik Dalı şarkısının sözleri Kadir Türen tarafından yazılmıştı. Şarkıyı seslendiren Bostan, şarkının bu kadar dinleneceğini umut etmiyordu. Bu sebeple sanatçı, şarkının bütün haklarını yapımcısına devretmişti. Şarkı bu kadar dinlenmeye ulaşınca ise Bostan, şarkıdan pay almak için 2019 yılında yapımcıyı dava etti. Bir dönem yapımcı Ömer Bostan Faruk’un bu şarkıyı okumasını bile yasaklamıştı.

Ömer Faruk Bostan Albümleri

-Bir O Bende- Nazlı Yarim

-Ben Gidiyorum Ankara

-Sen de Ankaralısın

-Açıl Ey Susam Açıl

-Ömer Faruk Bostan 2015

Ömer Faruk Bostan Şarkıları

-Sensiz Yaşıyom

-Askerden Geleceğim

-Güvercin

-Beni Bırak

-Nedir Benim Çektiğim

-Açıl Ey Susam Açıl

-Lo Lo

-Sen de mi Oldun Ankaralı

-Erik Dalı Gevrektir

-Aza Koydum Almıyor

-Şekom

-Arapçamın Oğlu

-Hançer Yarası  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal