Züğürt Ağa Filminin Konusu Ne?

TRT 1’de bu akşam Züğürt Ağa filmi ekranlara gelecek. Züğürt Ağa ne anlatıyor? Züğürt Ağa oyuncuları kimler?

24.06.2021-14:54 - (Son Güncelleme: 24.06.2021-14:54) Züğürt Ağa Filminin Konusu Ne?

Bu akşam 20.00’de TRT 1 ekranlarında Züğürt Ağa filmi yayınlanacak. Merakla beklenen filmin konusu ve oyuncuları merak ediliyor. Yönetmenliğini Nesli Çölgelen’in yaptığı, senaryosunu ise Yavuz Turgul’un yazdığı film beyazperde büyük bir beğeni toplamıştı.

Züğürt Ağa, bir çok ödüle de layık görüldü. Film, 1986 İstanbul Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ ödülünü kazandı. Film aynı zamanda Antalya Film Festivalinde, ‘En İyi Kadın Oyuncu’, ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’, ‘En İyi Senaryo’ ve ‘En İyi Müzik’ ödüllerini aldı.

ZÜĞÜRT AĞA NE ANLATIYOR?

Türkiye’de feodalizmin çöküşünü anlatan film, Haraptar adlı bir köyde başlar. Köyün ağası bu köyde egemenlik sürdürürken her şey bir anda tersine döner. Köylüler ağanın ambarındaki bütün ürünleri satarlar ve İstanbul’a göç ederler. Bu sebeple bir süre sonra köyün ağası da topraklarını satar ve köyünü terk eder.

Züğürt Ağa annesini, karısını, çocuklarını ve ölen babasının ikinci eşi Kiraz’ı alarak İstanbul’a yerleşir. Fakat hayatı boyunca hep birilerine yöneten Ağa, İstanbul’da yaşamakta zorlanır. Züğürt Ağa, İstanbul’da maddi olarak geçinmekte oldukça zorlanır ve en sonunda ise eşi tarafından terk edilir. Züğürt Ağa’ya destek veren tek kişi ise Kiraz olur. En sonunda Züğürt Ağa en iyi bildiği iş olan çiğköfte işine başlar. Filmde Züğürt Ağa’nın köyden kente göç edişi ve kentte yaşadığı zorluklar gerçekçi bir üslupla ekranlara yansıtılır.

ZÜĞÜRT AĞA OYUNCULARI KİMLER?

Züğürt Ağa’nın başrollerini Şener Şen, Erdal Özyağcılar ve Füsun Demirel paylaşıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Can Kolukısa, Bahri Selin, Ayla Arslancan, Atilla Yiğit yer alıyor. Filmin çekimleri Şanlıurfa’ya bağlı Sultantepe Köyü’nde gerçekleşti.

FÜSUN DEMİREL KİMDİR?

Züğürt Ağa filminde başrol oyuncuları arasında yer alan Füsun Demirel, Perugia Yabancılar Üniversitesi ve Roma Dramatik Sanatlar Akademisi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. İlk olarak Berlin’de Zengin Mutfağı isimli oyunla sahneye çıktı. Demirel; Çevre Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Devekuşu Kabare ve Dostlar Tiyatrosu’nda çalıştı.

Demirel; Züğürt Ağa, Büyük Adam Küçük Aşk, Bekle Dedim Gölgeye, Uçurtmayı Vurmasınlar filmlerinde rol aldı. Sıdıka, Yalan Dünya gibi dizilerdeki rolleri ile çok sevildi. Oyunculuğun yanı sıra Demirel; İngilizce, İtalyanca, Almanca biliyor ve çevirmenlik yapıyor. Demirel, Dario Fio ve Franca Rame’nin şuana kadar 27 oyununu Türkçeleştirdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal