Ergin Ataman'dan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü İçin Konuşulan Stefan Kuntz Hakkında Sert Sözler!

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, A Milli Futbol Takımı'nın başına geçmesi konuşulan Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'nı çalıştıran Stefan Kuntz ile alakalı çok sert eleştirilerde bulundu.

15.09.2021-14:11 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-14:11) Ergin Ataman'dan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü İçin Konuşulan Stefan Kuntz Hakkında Sert Sözler!

Ergin Ataman, A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğü görevinden ayrılmış Şenol Güneş ile ilgili ve A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü olması beklenen Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı teknik direktörü Stefan Kuntz ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli Başantrenör Ergin Ataman, yapmış olduğu açıklamalarda ;

STEFAN KUNTZ, MİLLİ TAKIM SEVİYEMİZDE DEĞİL

Futbol milli takımımızda Şenol Güneş ayrıldı. Kimin antrenör olacağı konuşuluyor. Dün internette gezinirken çok şaşırdım. Türkiye'de bu kadar değerli futbol hocaları varken Almanya'dan hiçbir birinci lig başarısı olmayan, Almanya Ümit Milli Takımı'nda 5 senedir hocalık yapan Stefan Kuntz'un adı geçiyor. Merak edip kim olduğuna baktım ve çok şaşırdım. Kulüpler düzeyinde 1. lig seviyesinde, Avrupa kupalarında bir başarısı olmayan bir antrenörün Türk Milli Futbol Takımı'nın başına geçeceği yazılıyor. Şaşkınlık içindeyim. Futbol dünyası tuhaf bir dünya, tuhaf bir yönetimi var. İyi ki basketbol hocası olmuşum. İyi ki basketbolda bu kariyeri elde etmişim.

FUTBOL KAMUOYUNUN SES ÇIKARMASINI İSTİYORUM

Futbol antrenörlerimizin de buna sesleri çıkmıyor. Açıkçası şaşırıyorum. Yabancı antrenöre hiçbir zaman karşı değilim. Löw, Guardiola, Mourinho gibi Avrupa'da 20-30 antrenör var. Türkiye'yi çok seven, gücüne çok inanan bir kişiyim. Türk insanının çok şeyler başaracağına inanan birisiyim. Türk Milli Takımı da tarihin en iyi jenerasyonu yakalamış durumda. Şenol hoca ile bir uyumsuzluk ve şanssızlık oldu ama bu takımın başına mutlaka çok kariyerli, bütün oyunların ona ve başarılarına saygı duyacağı, tüm oyuncuların üzerinde bir teknik direktör getirilmesinden yanayım. Futbol hocalarından ve futbol kamuoyundan ses gelmesini de bekliyorum.

TÜRKİYE'DE ÇOK DEĞERLİ HOCALARIMIZ VAR

Türkiye'de milli takımı çalıştıracak seviyede en az 5-6 değerli hocamız var. Bu hocalarımızın hepsinin de kariyeri şu anda konuşulan hocadan çok daha önde. Her Türk antrenörün Türk Milli Takımı'nda çalışmaktan gurur duyacağını düşünüyorum. Türk Milli Takımı'nın başında Türk hoca olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak kaliteli, milli takımlar veya kulüpler düzeyinde kendisini ispat etmiş yabancı bir hoca da olabilir. Giovanni Guidetti örneğinde olduğu gibi... Ancak bir ümit milli takımı teknik direktörünün gelip Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın başına geçmesi bana göre Türk futbolunun aşağılanmasıdır.

GALATASARAY FUTBOL TAKIMI ÇALIŞTIRMAMI İSTEMİŞTİ

Basketbolda Avrupa'nın en iyi ve elit antrenörleri arasına girdikten sonra futbol takımı çalıştırmak gibi bir düşüncem olamaz. Bu hep konuşuldu. Bir basketbol antrenörü 1-2 sene eğitim alırsam futbolda teknik direktörlük yapabilir. Bundan 6-7 sene önce Galatasaray Basketbol Takımı'nı çalıştırırken başkanımız Ünal Aysal, Galatasaray Futbol Takımı'nı da çalıştırıp çalıştıramayacağımı sordu. Resmi bir teklif değildi ama bir görüşme geçti. Ancak o dönemde, 1-2 yıllık bir eğitimden sonra bunu yapabileceğimi söylemiştim. Zaten başkan Ünal Aysal da bu tekliften 1-2 ay sonra başkanlığı bırakmıştı. İyi ki o yola girmemişiz çünkü şu anda 3. Lig'de sürünüyor olabilirdik.

AVRUPA LİGİ TARİHİNİN EN SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARISINI İSTİYORUZ

Antrenör olarak kariyerimdeki kupa koleksiyonunda eksik olan en büyük kupayı da kazandım. Sporda hedefler bitmiyor. Yeni bir meydan okuma başlıyor. İyi ve şampiyon bir takımımız var. Bunu tekrarlamaya çalışacağız. Bugüne kadar Avrupa Ligi'nde 2 kez üst üste şampiyon olan 2 takım (Olympiakos ve Maccabi Tel-Aviv) var. Biz bunu tekrarlamaya çalışacağız. Kendimizi pandemi nedeniyle tamamlanamayan sezonunun şampiyonu olarak görüyoruz. Bu sezonki meydan okumamız, THY Avrupa Ligi tarihinin en sürdürülebilir başarı grafiğini yakalamak olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal