Eren Kış- 10 Operasyonuna Şehit Jandarmanın İsmi Verildi! Ailesi Gurur Duydu

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan Eren Kış-10 Çemçe-Madur Şehit Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi Operasyonu'na Ispartalı şehidin ismi verildi. Şehit ailesi bu durumdan dolayı gurur duyduklarını dile getirdi.

04.12.2021-15:02 - (Son Güncelleme: 04.12.2021-15:12)

Eren Kış-10 Çemçe-Madur Şehit Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi Operasyonu başlamadan 2 gün önce şehit eşi Secaat Çiftçi’nin rüyasına girdiği belirtildi. Çiftçi, şehit eşini gördüğü rüyada operasyona katılacağını söylediğini anlattı.

1 yıl önce Kars’ın Kağızman ilçesi Çemçe bölgesinde yürütülen operasyonda, terör örgütü mensupları ile çıkan tartışmada Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi ağır yaralandı. Çiftçi, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit edildi. Şehidin cenazesi memleketi Isparta’ya getirilerek defnedildi. 

GURUR DUYDULAR

İçişleri Bakanlığınca başlatılan operasyona Ispartalı şehidin isminin verileceğini duyan Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi'nin ailesi, dün Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret etti. Evli ve 1 çocuk babası olan şehit Çiftçi'nin aile yakınları, bu durumdan dolayı gurur duyduklarını dile getirdiler. 

EŞİNİN RÜYASINA GİRDİ

Şehit eşi Secaat Çiftçi, ‘Eşimin şehit düştüğü Çemce ve Madur bölgesinde düzenlenen operasyona adının verilmesi beni onurlandırdı ve gururlandırdı. Eşimin o bölgede teröristleri temizlemede emeği çoktur, operasyona katılan askerlerimize başarılar diliyorum, Allah yardımcıları olsun. Bundan 2 gün önce eşimi rüyamda görmüştüm. Rüyamda bana kendisinin de operasyona katılacağını söylemişti, bugün de Eren Kış-10 Çemçe-Madur Şehit Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi Operasyonu'nun başlaması benim için çok manidar oldu. Allah askerlerimizin, komutanlarımızın yar ve yardımcısı olsun’ şeklinde konuştu. 

Geçen sene şehit edilen damadı ile gurur duyduğunu ifade eden İsmail Karaca, Eren Kış-10 Çemçe-Madur Şehit Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi Operasyonu'na katılan tüm askerlere dualar ederek, ‘Operasyona damadımın, evladımın adının verilmesinden çok mutlu oldum. Bu günde hatırlamak çok güzel bir duygu. Kendisi benim damadım olur, şehit olalı 1 buçuk yıla yakın zaman geçti. Allah mekanını cennet eylesin. Bu operasyonda emeği geçen tüm askeri personele Allah sağlık sıhhat versin, ömürleri uzun olsun, burunları kanamasın inşallah’ ifadelerini kullandı. 

AYAKLARINA TAŞ DEĞMESİN

Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Savcı, operasyonun ismine şehidin isminin verilmesi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; ‘Maalesef geçen sene Kars Kağızman ilçesinde şehadet şerbetini içen Ispartalı Ferhat Çiftçi şehidimizin İçişleri Bakanlığı'nın yürütmüş olduğu operasyona isminin verilmesi, derneğimiz ve ailemiz için gurur ve onur vericidir. Şehidimizin adının verildiği operasyona katılan askerlerimizin ayağına taş değmesin. Kazasız ve belasız bu operasyonu bitirirler inşallah’ 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal