Son Dakika: Eren Kış-10 Operasyonları Başlatıldı, Terör Örgütü PKK'ya Bir Darbe Daha Geliyor!

İçişleri Bakanlığı yayınladığı açıklamada, Eren Kış-10 Operasyonlarının bugün başlatıldığı bilgisini paylaşmıştı. Operasyon kapsamında turuncu listedeki 9 terörist etkisiz hale getirildi.

03.12.2021-09:15 - (Son Güncelleme: 05.12.2021-14:34) Son Dakika: Eren Kış-10 Operasyonları Başlatıldı, Terör Örgütü PKK'ya Bir Darbe Daha Geliyor!

İçişleri Bakanlığı 3 Aralık'ta Eren Kış-10 Çemçe -Madur Şehit Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi Operasyonlarının başladığını açıkladı. Operasyon, Ağrı, Kars ve Erzurum kırsalını kapsarken bölgede toplamda 790 askeri personel görev aldı. Operasyon kapsamında içinde Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in şehit edilmesi eylemini gerçekleştiren teröristte dahil 9 kişi etkisiz hale getirildi. 

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, yurt içindeki terörün bitirilmesine yönelik operasyonlarına devam ettiğini açıkladı. Eren Kış operasyonları kararlılık ve inançla devam ederken, bölgede kuş uçurtulmuyor.

Eren Kış-6 Mercan Dağları Operasyonları dahilinde bir mağaraya Jandarma Komando ve JÖH birliklerince operasyon düzenlendi. Yapılan mağara baskınında etkisiz hale getirilen 1'i teslim olmak üzere toplam 9 teröristten, 3'ünün turuncu, 2'sinin ise gri kategoride olduğu belirtilmişti.

TURUNCU LİSTEDE YER ALAN TERÖRİST YAKALANDI

Terörden aranana ve bulunması için 1 Milyon TL ödül biçilen turuncu kategorideki terörist Munzur Kod adlı Cihan Söylemez, Eren Kış-6 operasyonu kapsamında ele geçirildi.

Eren Kış-6 Opresyonunda teröristler etkisiz hale getirildi

ŞEHİD SONAT’IN KANI YERDE KALMADI

Turuncu listede aranan ve uzun zamandır Ovacık kırsalında faaliyet Cihan Söylemez, yol kesme, araç yakma eylemleri olmak üzere, bölgede meydana gelen birçok terör eylemlerinin planlayıcısı ve 26 Eylül 2015 tarihinde Tunceli İl Merkez kırsalında icra edilen operasyonda Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in şehit edilmesi eylemini gerçekleştirilen grup içinde başı çektiği tespit edildi.

Eren Kıs-6 operasyonu kapsamında ele geçirilen 9 terörist içinde turuncu listede bulunan Veroz kod adlı Çağla Yeleser ile Tunceli Hozat kırsalında sorumlu düzeyde faaliyet yürüten Jinda Jin kod adlı Mihriban Ata olduğu da tespit edildi.

GRİ KATEGORİDEKİ 2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ele geçirilen ve etkisiz hale getirilen teröristler arasında gri listede geçen isimlerde var. Bunlar, Tunceli Hozat ve Ovacık kırsalında faaliyet yürüten ve Terörde Arananlarda 500 Bin TL'ye kadar ödülle "gri" kategoride yer alan Nuda Karker kod adlı  Güldane Karaer, Rojin Adıyaman kod adlı Hasret Ülger olduğu tespit edildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal