Erdoğan’dan öğrenciler sevindiren haber: Yurtlarda ücret değişmeyecek

105 öğrenci yurdunun açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrenciler müjdeli haberi verdi. Yurtlarda ücretlerin değişmeyeceğini söyleyen Erdoğan, öğrenci kredilerinin geri ödemelerinde enflasyon farkı alınmayacağını da ifade etti. İşte detaylar...

15.09.2022-10:05 - (Son Güncelleme: 15.09.2022-12:48) Erdoğan’dan öğrenciler sevindiren haber: Yurtlarda ücret değişmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Yeni Yurtlar Kampüsü'nde, 105 Yeni GSB Yurt Binası Resmi Açılış Töreni'ne önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamasında öğrencilere müjdeli haberi veren Erdoğan, yurtlarda ücretlerinde değişmeyeceğini ve öğrenci kredilerinin geri ödemelerinde enflasyon farkı alınmayacağını ifade etti.

Yurtlarda ücret değişmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Yeni Yurtlar Kampüsü'nde, 105 Yeni GSB Yurt Binası Resmi Açılış Töreni'ndeki açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yurt ücretlerinde bir değişiklik olmayacağının müjdesini buradan vermek isterim. Rakamlar apaçık ortadayken başka ülkeleri örnek gösteriyorsa ya cahildir ya da art niyetlidir. Kredi ve yurtlar meselesinde son 20 yılda Türkiye'nin kat ettiği mesafe ortadadır. Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı olmadan, sadece alınan kredi üzerinden alınması kararı aldık. Bu uygulamadan kredi geri ödemesi yapan tüm gençlerimiz faydalanabilecek. 3 milyonu aşkın öğrencinin öğrenim kredisi sorununu ortadan kaldırıyoruz."

Erdoğan yurt açıklaması

Ermenistan’ın tutumu kabul edilemez

"Azerbaycan'ın verdiği şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bu durum kabul edilemez. Her zaman olduğu gibi Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu tüm dünya bilmelidir. İmzalanan anlaşmanın şartlarını yerine getirmiyor. Ermenistan'ın bu yaptırımlarının sonuçları olacaktır, tutum kabul edilemez. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yaad ediyoruz"

Kamu yatırımlarına öncelik verilecek

"Kamu hizmetlerinin hız ve kalitesinin artırılması için kamu yatırımlarına ayrılan kaynakların önümüzdeki dönem için hedeflenen politikalara azami oranda katkı sağlayacak şekilde tahsisi ve verimli kullanımı temel ilkemiz olacaktır"

Fiyat istikrarını korumak önceliğimiz

 "Bu dönemde temel hedefimiz olan sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirmek üzere kamu harcamalarında tasarruf yapmak, enflasyonu düşürerek fiyat istikrarını korumak, yurt içi tasarrufları artırmak, cari işlemler açığını azaltmak, kamu mali dengelerini ve mali disiplini daha da güçlendirmek ve böylece makroekonomik ve finansal istikrarı korumak temel önceliklerimizdir"

Semerkant’ta yeni bir dönem başlıyor

Şanghay İşbirliği Örgütü'nün (ŞİÖ) 15-16 Eylül'de Özbekistan'ın tarihi Semerkant şehrinde düzenlenecek 22. toplantısının örgütün faaliyetlerinde yeni bir dönemin başlangıcı olması bekleniyor. Zirveye Türkiye Cumhurbaşkan Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 15 ülkenin lideri ile 10 uluslararası kuruluşun üst düzey yöneticileri katılacak. Zirvede kabul edilecek Semerkant Deklarasyonu, örgüt ülkeleri arasındaki karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi, bölgesel istikrar, güvenlik ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın daha da iyileştirilmesi, ulaşım koridorlarının iyileştirilmesi ve kültürel ilişkilerin derinleştirilmesine yönelik ortak yaklaşımları yansıtacak.

Zirvede 30'a yakın belgenin kabul edilmesi öngörülürken, bu dokümanlar örgütün faaliyetlerinin geliştirilmesi, bölgesel ticaret hacminin artırılması, sanayi ve ulaştırma alanlarında karşılıklı işbirliklerinin geliştirilmesi ve yeşil ekonomi, inovasyon, dijital teknolojiler, lojistik, tarım, tıp ve diğer alanlardaki ortak proje ve faaliyetleri kapsıyor.

Erdoğan mektupları kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde güven mektubu takdim eden Kenya Büyükelçisi Leonard Ngeywa Boiyo, KKTC Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Türkmenistan Büyükelçisi Mekan Ishanguliyev ve Kuveyt Büyükelçisi Wael Yousef Alenzi'yi ayrı ayrı kabul etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal